‘BYD schiet concurrentie voorbij in Zuidoost-Azië’

BYD • De BYD Atto 3 domineert de EV-markt in Zuidoost-Azië.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
BYD
De BYD Atto 3 (Foto: BYD)

Meer dan een kwart van alle EV’s die zijn verkocht in Zuidoost-Azië zijn BYD’s. Met een aandeel van 26 procent laat het Chinese merk de concurrentie, waaronder Tesla, achter zich, zo meldt Reuters.

Ingewijden van BYD vertelden aan het persbureau dat het succes in die regio te danken is ‘aan de distributie-partnerschappen die BYD heeft met grote lokale ondernemingen’. Het partnerschapsmodel helpt BYD om snel marktaandeel op te bouwen. Ook heeft het goed in kaart brengen van consumentenvoorkeuren en het navigeren van de complexe overheidsregelgeving in de regio geholpen tot het versnellen van BYD’s groei, zo schrijft Reuters.

‘Lucratieve winstmarges’

Reuters baseert zich op cijfers van onderzoeksbureau Counterpoint Research. Senior analist, Soumen Mandal, legt uit. “Door lokale dealers lucratieve winstmarges te bieden, kan BYD vertrouwen en loyaliteit bouwen. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor groei. De primaire focus van BYD ligt op het moment bij de verspreiding van merken in plaats van het optimaliseren van winstmarges“, zegt Mandal tegen Reuters.

De BYD Atto 3 was in het tweede kwartaal van het jaar het bestverkochte model in Zuidoost-Azië. Het model is onlangs in Europa in prijs verlaagd. De BYD Atto 3 is een van de genomineerden van de beste Nieuwkomer van het Jaar 2024.

Europese Commissie

Vorige week stelde de Europese Commissie (EC) een onderzoek in naar Chinese EV’s. Om oneerlijke concurrentie tegen te gaan, gaat de commissie onderzoeken of China zijn elektrische auto’s met subsidie onder de kostprijs verkoopt.

EV’s vertegenwoordigden in Zuidoost-Azië in het tweede kwartaal 6.4 procent van alle verkopen van personenauto’s. In het voorgaande kwartaal was dat nog 3.8 procent.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘BYD schiet concurrentie voorbij in Zuidoost-Azië’ | Automotive Online

‘BYD schiet concurrentie voorbij in Zuidoost-Azië’

BYD • De BYD Atto 3 domineert de EV-markt in Zuidoost-Azië.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
BYD
De BYD Atto 3 (Foto: BYD)

Meer dan een kwart van alle EV’s die zijn verkocht in Zuidoost-Azië zijn BYD’s. Met een aandeel van 26 procent laat het Chinese merk de concurrentie, waaronder Tesla, achter zich, zo meldt Reuters.

Ingewijden van BYD vertelden aan het persbureau dat het succes in die regio te danken is ‘aan de distributie-partnerschappen die BYD heeft met grote lokale ondernemingen’. Het partnerschapsmodel helpt BYD om snel marktaandeel op te bouwen. Ook heeft het goed in kaart brengen van consumentenvoorkeuren en het navigeren van de complexe overheidsregelgeving in de regio geholpen tot het versnellen van BYD’s groei, zo schrijft Reuters.

‘Lucratieve winstmarges’

Reuters baseert zich op cijfers van onderzoeksbureau Counterpoint Research. Senior analist, Soumen Mandal, legt uit. “Door lokale dealers lucratieve winstmarges te bieden, kan BYD vertrouwen en loyaliteit bouwen. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor groei. De primaire focus van BYD ligt op het moment bij de verspreiding van merken in plaats van het optimaliseren van winstmarges“, zegt Mandal tegen Reuters.

De BYD Atto 3 was in het tweede kwartaal van het jaar het bestverkochte model in Zuidoost-Azië. Het model is onlangs in Europa in prijs verlaagd. De BYD Atto 3 is een van de genomineerden van de beste Nieuwkomer van het Jaar 2024.

Europese Commissie

Vorige week stelde de Europese Commissie (EC) een onderzoek in naar Chinese EV’s. Om oneerlijke concurrentie tegen te gaan, gaat de commissie onderzoeken of China zijn elektrische auto’s met subsidie onder de kostprijs verkoopt.

EV’s vertegenwoordigden in Zuidoost-Azië in het tweede kwartaal 6.4 procent van alle verkopen van personenauto’s. In het voorgaande kwartaal was dat nog 3.8 procent.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.