Elon Musk even niet de rijkste man ter wereld

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Aandelen in Tesla zijn in 1 jaar bijna 60 procent gedaald. (Foto: Shutterstock)

Elon Musk was gisterochtend voor korte tijd even niet de rijkste man ter wereld, zo meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Musks vermogen kromp door een daling van de beurskoers van Tesla naar 185,3 miljard dollar (176,6 miljard euro). De zogeheten ‘rijkenlijst’ van Forbes is onderhevig aan de veranderingen door de wisselende beurskoersen.

Later die dag herstelde de koers zich weer en herwon Musk zijn plek. Met een vermogen van 186,4 miljard dollar (177,6 miljard euro) was de Fransman Bernard Arnault even de rijkste man. Hij is eigenaar van luxeconcern LVMH met merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Moët & Chandon en cognacmerk Hennessy. 

Sterke daling

De topman van Tesla en SpaceX haalde vorig jaar voor het eerst Microsoft-oprichter Bill Gates in op de Forbeslijst van rijkste mensen ter wereld en werd toen voor het eerst de rijkste man ter wereld.

De aandelen van Tesla zijn het afgelopen jaar bijna 60 procent gedaald. Investeerders uitten zich de afgelopen maanden vaker bezorgd over het doen en laten van de topman, zeker toen hij besloot om Twitter over te nemen. Ook zorgen over een prijsoorlog in China, veruit de belangrijkste nationale markt voor Tesla, en productiehaperingen houden investeerders bezig.