Acea: EU-bestelwagenmarkt blijft in mineur door dalende verkoop

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Europese bestelautomarkt blijft in mineur. (Foto: Shutterstock)

Voor de zestiende achtereenvolgende maand zijn de registraties van bestelwagens in Europa gedaald. In de maand oktober daalde de verkoop met 13,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo meldt de Europese branchevereniging voor de auto-industrie Acea.

Alle belangrijke Europese afzetmarkten lieten een daling zien: Duitsland kampt met een daling van 16,6 procent, Italië met 7,3 procent en Frankrijk met 6,7 procent. In ons land daalde de verkoop van bestelwagens met 11,5 procent.

Dubbele cijfers

De auto-industrie kampt al tijden met onderdelentekorten, waarbij vooral chips schaars zijn, al lijken de ergste knelpunten  voorbij volgens Acea. Het duurt doorgaans even voordat de verlichting in het productieproces ook in de verkoopcijfers te zien is.

Over het gehele jaar zijn tot nu toe 1 miljoen lichte bedrijfsvoertuigen verkocht; 20,6 procent minder dan het jaar daarvoor. In belangrijke Europese markten, zoals Spanje (-25,5%), Frankrijk (-21,1%), Duitsland (-18,7%) en Italië (-11,8%) worden dalingen met dubbele cijfers genoteerd.  

acea.png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Acea: EU-bestelwagenmarkt blijft in mineur door dalende verkoop | Automotive Online

Acea: EU-bestelwagenmarkt blijft in mineur door dalende verkoop

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Europese bestelautomarkt blijft in mineur. (Foto: Shutterstock)

Voor de zestiende achtereenvolgende maand zijn de registraties van bestelwagens in Europa gedaald. In de maand oktober daalde de verkoop met 13,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo meldt de Europese branchevereniging voor de auto-industrie Acea.

Alle belangrijke Europese afzetmarkten lieten een daling zien: Duitsland kampt met een daling van 16,6 procent, Italië met 7,3 procent en Frankrijk met 6,7 procent. In ons land daalde de verkoop van bestelwagens met 11,5 procent.

Dubbele cijfers

De auto-industrie kampt al tijden met onderdelentekorten, waarbij vooral chips schaars zijn, al lijken de ergste knelpunten  voorbij volgens Acea. Het duurt doorgaans even voordat de verlichting in het productieproces ook in de verkoopcijfers te zien is.

Over het gehele jaar zijn tot nu toe 1 miljoen lichte bedrijfsvoertuigen verkocht; 20,6 procent minder dan het jaar daarvoor. In belangrijke Europese markten, zoals Spanje (-25,5%), Frankrijk (-21,1%), Duitsland (-18,7%) en Italië (-11,8%) worden dalingen met dubbele cijfers genoteerd.  

acea.png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.