‘BMW verplaatst productie elektrische Mini naar China’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De elektrische Mini zal in China worden gebouwd. (Foto: Mini)

BMW heeft besloten de productie van de elektrische Mini van Engeland naar China te verplaatsen, zo schrijft The Times. De productie van elektrische Mini’s in de Cowley-fabriek in de buurt van Oxford stopt volgend jaar. Het besluit is een volgende tik voor de Britse aspiraties op het automotive wereldtoneel. Al eerder stelde Automotive News Europe na onderzoek dat de rol van Groot-Brittannië in de mondiale auto-industrie nagenoeg uitgespeeld is.

BMW maakt 40 duizend elektrische Mini’s per jaar in zijn Cowley-fabriek aan de rand van Oxford. De productie stopt volgend jaar als onderdeel van plannen om de line-up van de autofabrikant vanaf 2024 opnieuw vorm te geven.

Productie VDL Nedcar

Eerder werd bekend dat BMW ook de productie van Mini’s bij VDL Nedcar stopzet. Het besluit werd bezegeld met een schikking van 80 miljoen euro. ​​De autobouwer sloot in 2019 een deal om tot 2030 BMW’s en Mini’s te bouwen in de fabrieken van VDL, maar zag daar een jaar later van af. De productie zou aanvankelijk op 1 november 2023 stoppen, maar de deadline is verschoven naar 1 maart 2024.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘BMW verplaatst productie elektrische Mini naar China’ | Automotive Online

‘BMW verplaatst productie elektrische Mini naar China’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De elektrische Mini zal in China worden gebouwd. (Foto: Mini)

BMW heeft besloten de productie van de elektrische Mini van Engeland naar China te verplaatsen, zo schrijft The Times. De productie van elektrische Mini’s in de Cowley-fabriek in de buurt van Oxford stopt volgend jaar. Het besluit is een volgende tik voor de Britse aspiraties op het automotive wereldtoneel. Al eerder stelde Automotive News Europe na onderzoek dat de rol van Groot-Brittannië in de mondiale auto-industrie nagenoeg uitgespeeld is.

BMW maakt 40 duizend elektrische Mini’s per jaar in zijn Cowley-fabriek aan de rand van Oxford. De productie stopt volgend jaar als onderdeel van plannen om de line-up van de autofabrikant vanaf 2024 opnieuw vorm te geven.

Productie VDL Nedcar

Eerder werd bekend dat BMW ook de productie van Mini’s bij VDL Nedcar stopzet. Het besluit werd bezegeld met een schikking van 80 miljoen euro. ​​De autobouwer sloot in 2019 een deal om tot 2030 BMW’s en Mini’s te bouwen in de fabrieken van VDL, maar zag daar een jaar later van af. De productie zou aanvankelijk op 1 november 2023 stoppen, maar de deadline is verschoven naar 1 maart 2024.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.