‘Tesla roept in de VS ruim 1 miljoen auto’s terug’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Volgens de NHTSA voldoen de auto’s niet aan de wettelijke veiligheidseisen voor elektrische autoruiten. (foto: Tesla) (Foto: Shutterstock)

Tesla roept in de VS 1,1 miljoen auto’s terug voor een software-update van het raammechaniek. De firmware die ervoor moet zorgen dat een autoraam automatisch naar beneden gaat wanneer een object wordt gedetecteerd werkt mogelijk niet correct, waarmee de kans op verwondingen toeneemt. Dit meldt persbureau Reuters. In februari riep Tesla ruim 800 duizend auto’s terug vanwege een niet functionerend gordelsignaal.

Over-the-air

Tesla heeft de Amerikaanse toezichthouder NHTSA laten weten dat er een over-the-air update komt voor de Model 3 (2017-2022). Model Y (2020-2021) en de Model S en X (2021-2022). Volgens de Amerikaanse toezichthouder NHTSA voldoen de betrokken auto’s niet aan de wettelijke veiligheidseisen waaraan elektrische autoruiten moeten voldoen. Tesla meldt verder dat er nog geen gevallen bekend zijn van garantieclaims of ongelukken die met de recall te maken hebben.

Topman Elon Musk van Tesla bekritiseerde op Twitter de gang van zaken en wil niet spreken van een terugroepactie. “De terminologie is verouderd en inaccuraat. Het gaat alleen om een kleine software-update, voor zover we weten zijn er geen ongelukken gebeurd.”

In Nederland rijden momenteel ruim 60 duizend Tesla’s rond. Of deze auto’s ook in aanmerking komen voor de update is niet bekendgemaakt.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Tesla roept in de VS ruim 1 miljoen auto’s terug’ | Automotive Online

‘Tesla roept in de VS ruim 1 miljoen auto’s terug’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Volgens de NHTSA voldoen de auto’s niet aan de wettelijke veiligheidseisen voor elektrische autoruiten. (foto: Tesla) (Foto: Shutterstock)

Tesla roept in de VS 1,1 miljoen auto’s terug voor een software-update van het raammechaniek. De firmware die ervoor moet zorgen dat een autoraam automatisch naar beneden gaat wanneer een object wordt gedetecteerd werkt mogelijk niet correct, waarmee de kans op verwondingen toeneemt. Dit meldt persbureau Reuters. In februari riep Tesla ruim 800 duizend auto’s terug vanwege een niet functionerend gordelsignaal.

Over-the-air

Tesla heeft de Amerikaanse toezichthouder NHTSA laten weten dat er een over-the-air update komt voor de Model 3 (2017-2022). Model Y (2020-2021) en de Model S en X (2021-2022). Volgens de Amerikaanse toezichthouder NHTSA voldoen de betrokken auto’s niet aan de wettelijke veiligheidseisen waaraan elektrische autoruiten moeten voldoen. Tesla meldt verder dat er nog geen gevallen bekend zijn van garantieclaims of ongelukken die met de recall te maken hebben.

Topman Elon Musk van Tesla bekritiseerde op Twitter de gang van zaken en wil niet spreken van een terugroepactie. “De terminologie is verouderd en inaccuraat. Het gaat alleen om een kleine software-update, voor zover we weten zijn er geen ongelukken gebeurd.”

In Nederland rijden momenteel ruim 60 duizend Tesla’s rond. Of deze auto’s ook in aanmerking komen voor de update is niet bekendgemaakt.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.