Duits hof: ‘Autopilot niet misleidend’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De Autopilot-functie van Tesla ligt onder vuur. (Foto: Shutterstock)

Tesla kan blijven adverteren met rijhulpsystemen en autonoom rijden in Duitsland. Dit meldt Teslamag. Het Duitse federale hof heeft een klacht van de Duitse Wettbewerbszentrale afgewezen.

De zaak loopt al sinds de zomer van 2020. De Duitse mededingingsautoriteit had een klacht ingediend bij het Duitse Federale Hof van Justitie omdat de termen “volledig potentieel voor autonoom rijden” en “Autopilot inclusief” misleidend zouden zijn. Een lagere rechtbank in München oordeelde in 2021 dat de termen misleidend waren, waarna Tesla in hoger beroep ging. Nu is dus duidelijk dat Tesla de termen mag blijven gebruiken.

Een woordvoerder van de rechtbank zei tegen Teslamag dat de klacht op 28 juli was afgewezen, waardoor Tesla de uitdrukkingen in zijn Duitse reclamemateriaal mag blijven gebruiken.

Tesla werd eerder deze maand ook beschuldigd door de staat Californië van valse reclame voor zijn Autopilot en Full Self-Driving-functies als autonoom voertuigbeheer.

Eerder dit jaar werd bekend dat de Duitse verkeerstoezichthouder onderzoek doet naar de Autopilot-functie.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.