Eerste Europese accupakket verscheept

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Het Zweedse Northvolt produceerde het eerste Europese accupakket. (Foto: Northvolt)

De Zweedse batterijfabrikant Northvolt is het eerste Europese bedrijf dat is begonnen met commerciële verzendingen naar een autofabrikant. Dit meldt Bloomberg. De levering betekent een doorbraak voor Europese pogingen om de Aziatische dominantie te doorbreken. De eerste leveringen afkomstig van deze fabriek zijn volgens schema verlopen, aldus een woordvoerder aan Bloomberg.In het aprilnummer van Automotive zetten we de grootste batterijfabrieken van Europa op een rij. Lees hier de Top 7.

Northvolt is van plan om de productie de rest van het jaar op te schalen. Het bedrijf heeft inmiddels contracten met meerdere autofabrikanten, waaronder BMW, Volkswagen Group en Volvo. Ook zijn er plannen om een fabriek in Duitsland te openen. Het bedrijf heeft forse subsidies gekregen vanuit Brussel.

Maandag meldde het bedrijf ook dat het was begonnen met het recyclen van commerciële EV-batterijen bij Hydrovolt in  Noorwegen, een joint venture met Hydro.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.