‘Beursgang Porsche moet elektrificatie VW financieren’

Jeroen Vos Jeroen Vos
De update van de elektrische Porsche Taycan komt volgend jaar op de markt. (Foto: Porsche)

De Volkswagen Groep onderzoekt een mogelijke beursgang van Porsche. Met de opbrengsten moet de digitale en elektrische transitie van de Groep worden gefinancierd. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van twee bronnen in het concern.

Naar schatting zou de beurswaarde van Porsche, als het zelfstandig naar de beurs zou gaan, tussen de 45 miljard en 90 miljard euro liggen. De meerderheidsaandeelhouder van VW, de familie Porsche-Piech, overweegt volgens het Duitse dagblad Handelsblatt om een groot deel van hun belang in de Groep te verkopen. Het bedrag dat zij hiermee ophalen moet de aankoop van substantieel deel van de aandelen in Porsche financieren. Ze zouden daarbij een deel van hun controle over het VW-concern opgeven maar wel grootaandeelhouder in Porsche worden.

Zowel Porsche Holding SE (grootaandeelhouder in het concern) als Volkswagen AG onthouden zich van commentaar op een mogelijke beursgang van het luxemerk.

Net zoals andere autofabrikanten zoekt Porsche bij zijn elektrificatie naar samenwerking met andere partijen. Zo levert de Duitse accufabrikant Varta accucellen aan het merk en heeft het een joint-venture opgericht met batterijfabrikant Customcells voor de productie van batterijen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Beursgang Porsche moet elektrificatie VW financieren’ | Automotive Online

‘Beursgang Porsche moet elektrificatie VW financieren’

Jeroen Vos Jeroen Vos
De update van de elektrische Porsche Taycan komt volgend jaar op de markt. (Foto: Porsche)

De Volkswagen Groep onderzoekt een mogelijke beursgang van Porsche. Met de opbrengsten moet de digitale en elektrische transitie van de Groep worden gefinancierd. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van twee bronnen in het concern.

Naar schatting zou de beurswaarde van Porsche, als het zelfstandig naar de beurs zou gaan, tussen de 45 miljard en 90 miljard euro liggen. De meerderheidsaandeelhouder van VW, de familie Porsche-Piech, overweegt volgens het Duitse dagblad Handelsblatt om een groot deel van hun belang in de Groep te verkopen. Het bedrag dat zij hiermee ophalen moet de aankoop van substantieel deel van de aandelen in Porsche financieren. Ze zouden daarbij een deel van hun controle over het VW-concern opgeven maar wel grootaandeelhouder in Porsche worden.

Zowel Porsche Holding SE (grootaandeelhouder in het concern) als Volkswagen AG onthouden zich van commentaar op een mogelijke beursgang van het luxemerk.

Net zoals andere autofabrikanten zoekt Porsche bij zijn elektrificatie naar samenwerking met andere partijen. Zo levert de Duitse accufabrikant Varta accucellen aan het merk en heeft het een joint-venture opgericht met batterijfabrikant Customcells voor de productie van batterijen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.