Tesla verbetert eigen afleverrecord

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Binnen een kwartaal heeft Tesla zijn record van het aantal afgeleverde elektrische auto's verder aangescherpt. (Foto: Shutterstock)

Tesla heeft in het derde kwartaal 241.300 nieuwe elektrische auto’s geleverd. In dezelfde periode in 2020 bedroeg het aantal leveringen van het merk nog ruim 139 duizend EV’s. Zo blijkt uit de cijfers van de autofabrikant.

Hiermee scherpt het bedrijf van miljardair Elon Musk zijn record van het tweede kwartaal van dit jaar verder aan, waarin het eveneens een recordwinst boekte. Het record aantal leveringen komt voornamelijk op conto van Model 3 en Model Y, waarvan er 232.025 zijn afgeleverd. Van Model S en Model X werden er wereldwijd 9.275 afgeleverd. De Volkswagen Groep leverde over het eerste half jaar van 2021 ruim 170 duizend volledig elektrische auto’s.

Ondanks de groei van het aantal leveringen heeft ook Tesla last van het wereldwijde microchiptekort. Topman Musk gaf eerder aan dat dit de grootste uitdaging vormt voor het bedrijf.           

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.