Voormalig Stellantis-topman Mike Manley gaat AutoNation leiden

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Mike Manley wordt ceo van AutoNation, de grootste retailer van de Verenigde Staten. (Foto: FCA)

Mike Manley is vanaf 1 november ceo en director van AutoNation, de grootste retailer van de Verenigde Staten. De voormalig topman van FCA en Stellantis volgt Mike Jackson op die met pensioen gaat. Dat maakt AutoNation bekend.

Manley was vanaf 2018 tot januari 2021 ceo van FCA. Ook was hij voorzitter van Acea, de Europese koepelorganisatie van autofabrikanten, tot Oliver Zipse hem opvolgde. Na de fusie van Stellantis tussen FCA en PSA bleek dat de Brit niet was opgenomen in de Raad van Bestuur van het fusiebedrijf. Manley gaf tot zijn overstap naar AutoNation leiding aan de Amerikaanse activiteiten van Stellantis.

De ervaring van Manley is bruikbaar voor AutoNation, meent voorzitter Rick Burdick. “Mike’s prestaties door de jaren heen sluiten aan bij ons streven naar een uitmuntende klantervaring en innovatieve werkwijze”, aldus Burdick.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Voormalig Stellantis-topman Mike Manley gaat AutoNation leiden | Automotive Online

Voormalig Stellantis-topman Mike Manley gaat AutoNation leiden

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Mike Manley wordt ceo van AutoNation, de grootste retailer van de Verenigde Staten. (Foto: FCA)

Mike Manley is vanaf 1 november ceo en director van AutoNation, de grootste retailer van de Verenigde Staten. De voormalig topman van FCA en Stellantis volgt Mike Jackson op die met pensioen gaat. Dat maakt AutoNation bekend.

Manley was vanaf 2018 tot januari 2021 ceo van FCA. Ook was hij voorzitter van Acea, de Europese koepelorganisatie van autofabrikanten, tot Oliver Zipse hem opvolgde. Na de fusie van Stellantis tussen FCA en PSA bleek dat de Brit niet was opgenomen in de Raad van Bestuur van het fusiebedrijf. Manley gaf tot zijn overstap naar AutoNation leiding aan de Amerikaanse activiteiten van Stellantis.

De ervaring van Manley is bruikbaar voor AutoNation, meent voorzitter Rick Burdick. “Mike’s prestaties door de jaren heen sluiten aan bij ons streven naar een uitmuntende klantervaring en innovatieve werkwijze”, aldus Burdick.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.