‘FCA-ceo Manley genoemd als nieuwe ceo Ferrari’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Mike Manley wordt genoemd als nieuwe ceo van Ferrari. (Foto: FCA)

Mike Manley, ceo bij FCA, zou mogelijk de nieuwe ceo worden van Ferrari nadat Louis Camilleri eind vorige week per direct zijn functie moest neerleggen. Camilleri heeft in het ziekenhuis gelegen met corona. Zo meldt Autonews Europe.

FCA-topman John Elkann vervult nu op interim basis de rol van ceo bij Ferrari. 

Manley is sinds 2018 ceo bij FCA en volgde destijds Marchionne op, die vanwege gezondheidsredenen moest terugtreden en niet lang daarna overleed. Toen de nieuwe combinatie Stellantis, fusiebedrijf tussen PSA en FCA, afgelopen najaar bekend maakte wie werden benoemd tot bestuursleden van het autoconcern, bleek dat de rol van Manley was uitgespeeld. Manley is inmiddels ook geen voorzitter meer van koepelorganisatie Acea waar hij sinds vorig jaar voorzitter van was. Die plek is ingenomen door Oliver Zipse, bestuursvoorzitter van BMW.

‘FCA-ceo Manley genoemd als nieuwe ceo Ferrari’ | Automotive Online

‘FCA-ceo Manley genoemd als nieuwe ceo Ferrari’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Mike Manley wordt genoemd als nieuwe ceo van Ferrari. (Foto: FCA)

Mike Manley, ceo bij FCA, zou mogelijk de nieuwe ceo worden van Ferrari nadat Louis Camilleri eind vorige week per direct zijn functie moest neerleggen. Camilleri heeft in het ziekenhuis gelegen met corona. Zo meldt Autonews Europe.

FCA-topman John Elkann vervult nu op interim basis de rol van ceo bij Ferrari. 

Manley is sinds 2018 ceo bij FCA en volgde destijds Marchionne op, die vanwege gezondheidsredenen moest terugtreden en niet lang daarna overleed. Toen de nieuwe combinatie Stellantis, fusiebedrijf tussen PSA en FCA, afgelopen najaar bekend maakte wie werden benoemd tot bestuursleden van het autoconcern, bleek dat de rol van Manley was uitgespeeld. Manley is inmiddels ook geen voorzitter meer van koepelorganisatie Acea waar hij sinds vorig jaar voorzitter van was. Die plek is ingenomen door Oliver Zipse, bestuursvoorzitter van BMW.