Recordwinst voor Tesla in tweede kwartaal

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Tesla verdubbelde in Q2 de kwartaalomzet (foto: Shutterstock)

Tesla maakte bekend dat in het tweede kwartaal van 2021 de grootste netto kwartaalwinst ooit is gemaakt: 1,14 miljard dollar (0,97 miljard euro). De omzet groeide naar 11,9 miljard dollar (10,1 miljard euro). Ten opzichte van Q2 in 2020 is de nettowinst vertienvoudigd en de omzet ruimschoots verdubbeld. Toen was de omzet 4,5 miljard euro en de winst 104 miljoen euro. 

De winst werd deels behaald door het afleveren van een record aantal auto’s, namelijk 201.304. Daarbij gaat het vrijwel alleen om de Model 3/Model Y, waarvan er 199.409 werden afgeleverd. Van Model S/Model X werden er wereldwijd 1.895 afgeleverd.

Een derde deel van de kwartaalwinst (354 miljoen dollar) is afkomstig van andere autofabrikanten, die daarmee hun CO₂-emissies afkopen, zo meldt Tesla in het kwartaalbericht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Recordwinst voor Tesla in tweede kwartaal | Automotive Online

Recordwinst voor Tesla in tweede kwartaal

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Tesla verdubbelde in Q2 de kwartaalomzet (foto: Shutterstock)

Tesla maakte bekend dat in het tweede kwartaal van 2021 de grootste netto kwartaalwinst ooit is gemaakt: 1,14 miljard dollar (0,97 miljard euro). De omzet groeide naar 11,9 miljard dollar (10,1 miljard euro). Ten opzichte van Q2 in 2020 is de nettowinst vertienvoudigd en de omzet ruimschoots verdubbeld. Toen was de omzet 4,5 miljard euro en de winst 104 miljoen euro. 

De winst werd deels behaald door het afleveren van een record aantal auto’s, namelijk 201.304. Daarbij gaat het vrijwel alleen om de Model 3/Model Y, waarvan er 199.409 werden afgeleverd. Van Model S/Model X werden er wereldwijd 1.895 afgeleverd.

Een derde deel van de kwartaalwinst (354 miljoen dollar) is afkomstig van andere autofabrikanten, die daarmee hun CO₂-emissies afkopen, zo meldt Tesla in het kwartaalbericht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.