Musk: Ik klopte bij Apple aan voor overname Tesla

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
In de 'donkere dagen' van Tesla klopte Elon Musk aan bij Apple. (Foto; Shutterstock)

Elon Musk heeft via gisteravond via twitter laten weten dat hij enkele jaren geleden contact met Apple heeft gehad voor de overname van Tesla, maar Apple-topman Tom Cook heeft dat steeds afgehouden. Zo twitterde Musk.

Hiermee reageert hij op het bericht, eerder deze week, dat Apple bezig is om in 2024 een eigen elektrische auto te lanceren. Apple zou van plan zijn om een eigen batterijcel te ontwikkelen; iets dat volgens Musk onmogelijk zou zijn.

Volgens de tweet heeft Musk tijdens ‘donkere tijden’ contact met Apple opgenomen om te informeren of Cook geïnteresseerd zou zijn in de overname van Tesla. Dat is vermoedelijk in 2017 geweest toen Tesla had te kampen met grote productieproblemen van de Model 3.

Tesla was in 2017 rond de 60 miljard dollar waard, nu ruim 600 miljard. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Musk: Ik klopte bij Apple aan voor overname Tesla | Automotive Online

Musk: Ik klopte bij Apple aan voor overname Tesla

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
In de 'donkere dagen' van Tesla klopte Elon Musk aan bij Apple. (Foto; Shutterstock)

Elon Musk heeft via gisteravond via twitter laten weten dat hij enkele jaren geleden contact met Apple heeft gehad voor de overname van Tesla, maar Apple-topman Tom Cook heeft dat steeds afgehouden. Zo twitterde Musk.

Hiermee reageert hij op het bericht, eerder deze week, dat Apple bezig is om in 2024 een eigen elektrische auto te lanceren. Apple zou van plan zijn om een eigen batterijcel te ontwikkelen; iets dat volgens Musk onmogelijk zou zijn.

Volgens de tweet heeft Musk tijdens ‘donkere tijden’ contact met Apple opgenomen om te informeren of Cook geïnteresseerd zou zijn in de overname van Tesla. Dat is vermoedelijk in 2017 geweest toen Tesla had te kampen met grote productieproblemen van de Model 3.

Tesla was in 2017 rond de 60 miljard dollar waard, nu ruim 600 miljard. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.