Diesel blijft dominant op bestelwagenmarkt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Negen op de tien bestellers is nog steeds een diesel. (Foto: Shutterstock)

Veruit de meeste bestelwagens die vorig jaar in Europa zijn geregistreerd rijden op diesel. Alternatieve brandstoffen komen nauwelijks aan bod. Dat blijkt uit cijfers van fabrikantenorganisatie Acea. In 2019 had 92,6 procent van alle geregistreerde bestellers een dieselmotor. Benzine is goed voor 4,4 procent. De marktaandelen zijn daarmee gelijk aan 2018. Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

Elektrische oplaadbare bestellers (inclusief plug-ins) waren goed voor 1,2 procent van het totaal, een marktaandeel dat eveneens gelijk is aan 2018. In Nederland lag het aantal iets hoger, op 1,7 procent, meldde het CBS gisteren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Diesel blijft dominant op bestelwagenmarkt | Automotive Online

Diesel blijft dominant op bestelwagenmarkt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Negen op de tien bestellers is nog steeds een diesel. (Foto: Shutterstock)

Veruit de meeste bestelwagens die vorig jaar in Europa zijn geregistreerd rijden op diesel. Alternatieve brandstoffen komen nauwelijks aan bod. Dat blijkt uit cijfers van fabrikantenorganisatie Acea. In 2019 had 92,6 procent van alle geregistreerde bestellers een dieselmotor. Benzine is goed voor 4,4 procent. De marktaandelen zijn daarmee gelijk aan 2018. Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

Elektrische oplaadbare bestellers (inclusief plug-ins) waren goed voor 1,2 procent van het totaal, een marktaandeel dat eveneens gelijk is aan 2018. In Nederland lag het aantal iets hoger, op 1,7 procent, meldde het CBS gisteren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.