‘Tata zoekt partners voor Jaguar Land Rover’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Tata wil JLR niet verkopen. (Foto: JLR)

Het Indiase Tata zoekt naar partners voor de dochteronderneming Jaguar Land Rover, maar is niet van plan om de Britse onderneming te verkopen. Zo meldt Natarajan Chandrasekaran, bestuursvoorzitter van Tata, aan Automotive News Europe.

“We gaan niet verkopen. Automotive blijft onze kernactiviteit, in termen van omzet blijft Tata Motors ons grootste bedrijf”, aldus de bestuursvoorzitter.

Eerder dit jaar schreef Tata ruim 4,5 miljard euro af en schrapte duizenden banen bij JLR. 

Naast geopolitieke omstandigheden en een afkoelende economie, steekt Chandrasekaran de hand ook in eigen boezem. Zo waren er ook problemen met de voertuigkwaliteit en in het dealernetwerk. JLR gaat de Britse fabrieken een week sluiten in november om eventuele verstoringen in de toeleveringsketen op te vangen door een mogelijke no-deal Brexit.

Volgens Sanford C. Bernstein-analist Max Warburton doet Tata er verstandig aan om JLR te verkopen aan BMW. De Duitse fabrikant heeft echter geen interesse.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Tata zoekt partners voor Jaguar Land Rover’ | Automotive Online

‘Tata zoekt partners voor Jaguar Land Rover’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Tata wil JLR niet verkopen. (Foto: JLR)

Het Indiase Tata zoekt naar partners voor de dochteronderneming Jaguar Land Rover, maar is niet van plan om de Britse onderneming te verkopen. Zo meldt Natarajan Chandrasekaran, bestuursvoorzitter van Tata, aan Automotive News Europe.

“We gaan niet verkopen. Automotive blijft onze kernactiviteit, in termen van omzet blijft Tata Motors ons grootste bedrijf”, aldus de bestuursvoorzitter.

Eerder dit jaar schreef Tata ruim 4,5 miljard euro af en schrapte duizenden banen bij JLR. 

Naast geopolitieke omstandigheden en een afkoelende economie, steekt Chandrasekaran de hand ook in eigen boezem. Zo waren er ook problemen met de voertuigkwaliteit en in het dealernetwerk. JLR gaat de Britse fabrieken een week sluiten in november om eventuele verstoringen in de toeleveringsketen op te vangen door een mogelijke no-deal Brexit.

Volgens Sanford C. Bernstein-analist Max Warburton doet Tata er verstandig aan om JLR te verkopen aan BMW. De Duitse fabrikant heeft echter geen interesse.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.