Tata Group bouwt batterijfabriek in Engeland: ‘Een van de grootste investeringen ooit’

Batterijfabriek • De fabriek is goed voor een productie van 40 GWh.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
N Chandrasekaran, voorzitter van Tata Group (links) en de Britse premier Rishi Sunak. (Foto: Tata Group)

Tata Group gaat een batterijfabriek bouwen in Groot-Brittanië. Het bedrijf investeert 4 miljard pond in de fabriek (4,6 miljard euro) die batterijen gaat produceren voor dochterbedrijf Jaguar Land Rover. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het Indiase Tata Group verwacht dat de batterijfabriek in 2026 de deuren opent. Het bedrijf verwacht een productie van 40 gigawattuur, waarbij vierduizend banen worden gecreëerd. Premier Rishi Sunak zegt dat de investering een “fantastisch vertrouwen” is in de Britse economie. Hij noemt het “een van de grootste investeringen ooit in de Britse auto-industrie”.

De Britse overheid lobbyde naar verluidt fors voor de komst van de fabriek, al wilde Sunak niks kwijt over de investering gezien de ‘commerciële gevoeligheden’. In 2019 mistte Groot-Britannië de kans op de Europese fabriek van Tesla wegens de Brexit-dreiging.

Ook in Europa staat de komst van verschillende batterijfabrieken gepland. Zo opent ACC voor het einde van dit jaar in het Franse Billy-Berclau een van de drie geplande batterijfabrieken. Ook in Duitsland, Polen, Italië, Spanje en Hongarije liggen plannen voor de bouw van batterijfabrieken.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Tata Group bouwt batterijfabriek in Engeland: ‘Een van de grootste investeringen ooit’ | Automotive Online

Tata Group bouwt batterijfabriek in Engeland: ‘Een van de grootste investeringen ooit’

Batterijfabriek • De fabriek is goed voor een productie van 40 GWh.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
N Chandrasekaran, voorzitter van Tata Group (links) en de Britse premier Rishi Sunak. (Foto: Tata Group)

Tata Group gaat een batterijfabriek bouwen in Groot-Brittanië. Het bedrijf investeert 4 miljard pond in de fabriek (4,6 miljard euro) die batterijen gaat produceren voor dochterbedrijf Jaguar Land Rover. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het Indiase Tata Group verwacht dat de batterijfabriek in 2026 de deuren opent. Het bedrijf verwacht een productie van 40 gigawattuur, waarbij vierduizend banen worden gecreëerd. Premier Rishi Sunak zegt dat de investering een “fantastisch vertrouwen” is in de Britse economie. Hij noemt het “een van de grootste investeringen ooit in de Britse auto-industrie”.

De Britse overheid lobbyde naar verluidt fors voor de komst van de fabriek, al wilde Sunak niks kwijt over de investering gezien de ‘commerciële gevoeligheden’. In 2019 mistte Groot-Britannië de kans op de Europese fabriek van Tesla wegens de Brexit-dreiging.

Ook in Europa staat de komst van verschillende batterijfabrieken gepland. Zo opent ACC voor het einde van dit jaar in het Franse Billy-Berclau een van de drie geplande batterijfabrieken. Ook in Duitsland, Polen, Italië, Spanje en Hongarije liggen plannen voor de bouw van batterijfabrieken.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.