Chinese elektrische auto Aiways krijgt Europese typegoedkeuring

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:

De Chinese EV-startup Aiways heeft van TÜV Rheinland een EU-typegoedkeuring gekregen voor de elektrische SUV U5. Hiermee is de weg vrij voor de Chinese fabrikant om volgend jaar de Europese markt te betreden. Dit meldt TÜV Rheinland op zijn site. Aiways bevestigt de goedkeuring aan Automotive.

Aiways is een van de eerste Chinese fabrikanten die EU-typegoedkeuring krijgt voor een EV.

Ook het (inmiddels) Chinese MG keert binnenkort terug op de Europese markt. Dit doet het met de elektrische MG ZS, die dit jaar al te bestellen is. Volgende week wordt bekend gemaakt wie het merk in Nederland gaat distribueren.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Chinese elektrische auto Aiways krijgt Europese typegoedkeuring | Automotive Online

Chinese elektrische auto Aiways krijgt Europese typegoedkeuring

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:

De Chinese EV-startup Aiways heeft van TÜV Rheinland een EU-typegoedkeuring gekregen voor de elektrische SUV U5. Hiermee is de weg vrij voor de Chinese fabrikant om volgend jaar de Europese markt te betreden. Dit meldt TÜV Rheinland op zijn site. Aiways bevestigt de goedkeuring aan Automotive.

Aiways is een van de eerste Chinese fabrikanten die EU-typegoedkeuring krijgt voor een EV.

Ook het (inmiddels) Chinese MG keert binnenkort terug op de Europese markt. Dit doet het met de elektrische MG ZS, die dit jaar al te bestellen is. Volgende week wordt bekend gemaakt wie het merk in Nederland gaat distribueren.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.