Aiways stapt over op dealernetwerk: Autohaarhuis en Van Vliet Autogroep eerste dealers

Aiways • De importeur verwacht dit jaar enkele honderden U6’s te krijgen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Aiways

Met ingang van deze maand heeft Aiways een dealernetwerk in Nederland. In eerste instantie zijn er zes dealers aangesloten. Dat meldt de importeur aan AM.

Aiways stapt daarmee af van het online-only model dat het in eerste instantie hanteerde. In heel Europa wordt overgestapt naar dealers. Vorig jaar hintte Jan Nigten, directeur van Aiways Distributie Nederland, in de podcast van AM al op de overstap naar retailpartners.

De aangesloten dealers zijn AutoHaarhuis (locatie Almelo), AutoJorg (locatie Veghel), Mobility Group Haaker (locatie Amsterdam), Kien Automotive (locatie Arnhem/Velp), Van Vliet Autogroep (locatie Woerden) en Zeeuw automotive (locatie Spijkenisse). “Allemaal gevestigde namen in hun regio’s die bekendstaan om hun kwaliteit en uitstekende klantenservice”, licht Nigten de keuze toe.

In de zomer start de verkoop van de Aiways U6, die recent gepresenteerd werd aan de pers. Nigten verwacht dit jaar enkele honderden auto’s te krijgen. “We hadden gehoopt op meer, maar we zijn blij dat we onze activiteiten weer echt kunnen opstarten.” Aiways verkocht enkele honderden U5’s, maar daarvan viel de levering stil tijdens Covid.

Retailkracht

De dealers handelen voor eigen rekening en risico. Grote investeringen worden niet verlangd. “Dat kan ook niet, maar we verwachten wel veel enthousiasme en een serieuze aanpak”, aldus Nigten. De importeur laat de combinatie van online en offline niet los, zo zal het alle marketing zelf voor zijn rekening nemen. De leads, zowel particulier als zakelijk, worden op basis van postcode verdeeld onder de dealers. “De combinatie van een online apparaat met de ervaring en retailkracht van dealers is de meest succesvolle vorm, daar zijn wij van overtuigd.”

Met het aansluiten van de zes dealers ontstaat er een dekkend netwerk in het Westen, Midden en Zuiden van Nederland. Nigten meldt dat er in de komende periode meer dealers worden aangesteld. “We beginnen met deze zes. Op basis van de ervaringen die we de komende tijd opdoen zullen we later maar dealers aanstellen, waarbij we er maximaal twaalf willen aansluiten.”

Aiways is een van de 29 nieuwe toetreders op de Nederlandse markt. Bekijk hieronder het overzicht van alle nieuwkomers.

AM-overzicht nieuwe toetreders: download de lijst hier

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Aiways stapt over op dealernetwerk: Autohaarhuis en Van Vliet Autogroep eerste dealers | Automotive Online

Aiways stapt over op dealernetwerk: Autohaarhuis en Van Vliet Autogroep eerste dealers

Aiways • De importeur verwacht dit jaar enkele honderden U6’s te krijgen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Aiways

Met ingang van deze maand heeft Aiways een dealernetwerk in Nederland. In eerste instantie zijn er zes dealers aangesloten. Dat meldt de importeur aan AM.

Aiways stapt daarmee af van het online-only model dat het in eerste instantie hanteerde. In heel Europa wordt overgestapt naar dealers. Vorig jaar hintte Jan Nigten, directeur van Aiways Distributie Nederland, in de podcast van AM al op de overstap naar retailpartners.

De aangesloten dealers zijn AutoHaarhuis (locatie Almelo), AutoJorg (locatie Veghel), Mobility Group Haaker (locatie Amsterdam), Kien Automotive (locatie Arnhem/Velp), Van Vliet Autogroep (locatie Woerden) en Zeeuw automotive (locatie Spijkenisse). “Allemaal gevestigde namen in hun regio’s die bekendstaan om hun kwaliteit en uitstekende klantenservice”, licht Nigten de keuze toe.

In de zomer start de verkoop van de Aiways U6, die recent gepresenteerd werd aan de pers. Nigten verwacht dit jaar enkele honderden auto’s te krijgen. “We hadden gehoopt op meer, maar we zijn blij dat we onze activiteiten weer echt kunnen opstarten.” Aiways verkocht enkele honderden U5’s, maar daarvan viel de levering stil tijdens Covid.

Retailkracht

De dealers handelen voor eigen rekening en risico. Grote investeringen worden niet verlangd. “Dat kan ook niet, maar we verwachten wel veel enthousiasme en een serieuze aanpak”, aldus Nigten. De importeur laat de combinatie van online en offline niet los, zo zal het alle marketing zelf voor zijn rekening nemen. De leads, zowel particulier als zakelijk, worden op basis van postcode verdeeld onder de dealers. “De combinatie van een online apparaat met de ervaring en retailkracht van dealers is de meest succesvolle vorm, daar zijn wij van overtuigd.”

Met het aansluiten van de zes dealers ontstaat er een dekkend netwerk in het Westen, Midden en Zuiden van Nederland. Nigten meldt dat er in de komende periode meer dealers worden aangesteld. “We beginnen met deze zes. Op basis van de ervaringen die we de komende tijd opdoen zullen we later maar dealers aanstellen, waarbij we er maximaal twaalf willen aansluiten.”

Aiways is een van de 29 nieuwe toetreders op de Nederlandse markt. Bekijk hieronder het overzicht van alle nieuwkomers.

AM-overzicht nieuwe toetreders: download de lijst hier

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.