‘Nissan gaat hervormen en ceo Saikawa vertrekt’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Nissan gaat het bestuur hervormen met drie nieuwe commissies. (Foto: Shutterstock)

De aandeelhoudersvergadering van Nissan vandaag is rumoerig verlopen. Toch werden belangrijke hervormingen goedgekeurd om het bestuur van de autofabrikant te verbeteren en de machtsverhoudingen beter te verdelen, hierbij krijgt Renault wel meer invloed in commissies. Ook kondigde ceo Hiroto Saikawa zijn vertrek aan, maar maakte hij niet bekend wanneer hij aftreedt. Dit meldt Bloomberg in een bericht.

Saikawa zegt zichzelf verantwoordelijk te voelen voor de chaos bij Nissan en Renault na het aftreden van Carlos Ghosn. Hij noemt geen potentiële opvolgers. De aandeelhouders stemden voor een ​​nieuwe bestuursstructuur met drie commissies: voor compensatie, nominatie (met een zetel voor Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard) en audit (met een zetel voor Renault-ceo Thierry Bolloré). Over een vierde strategiecommissie werd nog niks bekend gemaakt.

De gemoederen liepen hoog op tijdens de vergadering. Eén aandeelhouder zei dat Saikawa, “als een beste Ghosn-luitenant, moest aftreden.” Een andere aandeelhouder waarschuwde voor een Franse overname van Nissan, hij zei ook dat “Franse mensen vaak hun ware bedoelingen achter een glimlachende façade verbergen. Ze zijn echt sluw”, volgens hem. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Nissan gaat hervormen en ceo Saikawa vertrekt’ | Automotive Online

‘Nissan gaat hervormen en ceo Saikawa vertrekt’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Nissan gaat het bestuur hervormen met drie nieuwe commissies. (Foto: Shutterstock)

De aandeelhoudersvergadering van Nissan vandaag is rumoerig verlopen. Toch werden belangrijke hervormingen goedgekeurd om het bestuur van de autofabrikant te verbeteren en de machtsverhoudingen beter te verdelen, hierbij krijgt Renault wel meer invloed in commissies. Ook kondigde ceo Hiroto Saikawa zijn vertrek aan, maar maakte hij niet bekend wanneer hij aftreedt. Dit meldt Bloomberg in een bericht.

Saikawa zegt zichzelf verantwoordelijk te voelen voor de chaos bij Nissan en Renault na het aftreden van Carlos Ghosn. Hij noemt geen potentiële opvolgers. De aandeelhouders stemden voor een ​​nieuwe bestuursstructuur met drie commissies: voor compensatie, nominatie (met een zetel voor Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard) en audit (met een zetel voor Renault-ceo Thierry Bolloré). Over een vierde strategiecommissie werd nog niks bekend gemaakt.

De gemoederen liepen hoog op tijdens de vergadering. Eén aandeelhouder zei dat Saikawa, “als een beste Ghosn-luitenant, moest aftreden.” Een andere aandeelhouder waarschuwde voor een Franse overname van Nissan, hij zei ook dat “Franse mensen vaak hun ware bedoelingen achter een glimlachende façade verbergen. Ze zijn echt sluw”, volgens hem. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.