Renault heeft meer tijd nodig voor fusie FCA

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Renault is nog steeds geïnteresseerd. (Foto: Shutterstock)

De raad van bestuur van Renault meldt meer tijd nodig te hebben om tot een besluit te komen over een fusie met FCA. Dat schrijft het bedrijf in een persmededeling. Renault meldt de mogelijkheid van zo’n combinatie met “belangstelling te blijven bestuderen”.

Vandaag wordt er verder vergaderd. Columnist Wim Oude Weernink vraagt zich af of er niet een onbestuurbaar conglomeraat ontstaat.

Frankrijk en Fiat Chrysler hebben een compromis bereikt over de invloed van de Franse, meldde persbureau Reuters gisteren. Maar Nissan verzet zich volgens het persbureau tegen de deal. Hiroto Saikawa, bestuursvoorzitter van Nissan, meldde maandag dat Renault en Nissan de toekomst van hun alliantie tegen het licht moeten houden vanwege de FCA-deal. 

Vorige week maandag deed FCA het fusievoorstel aan Renault.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Renault heeft meer tijd nodig voor fusie FCA | Automotive Online

Renault heeft meer tijd nodig voor fusie FCA

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Renault is nog steeds geïnteresseerd. (Foto: Shutterstock)

De raad van bestuur van Renault meldt meer tijd nodig te hebben om tot een besluit te komen over een fusie met FCA. Dat schrijft het bedrijf in een persmededeling. Renault meldt de mogelijkheid van zo’n combinatie met “belangstelling te blijven bestuderen”.

Vandaag wordt er verder vergaderd. Columnist Wim Oude Weernink vraagt zich af of er niet een onbestuurbaar conglomeraat ontstaat.

Frankrijk en Fiat Chrysler hebben een compromis bereikt over de invloed van de Franse, meldde persbureau Reuters gisteren. Maar Nissan verzet zich volgens het persbureau tegen de deal. Hiroto Saikawa, bestuursvoorzitter van Nissan, meldde maandag dat Renault en Nissan de toekomst van hun alliantie tegen het licht moeten houden vanwege de FCA-deal. 

Vorige week maandag deed FCA het fusievoorstel aan Renault.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.