Spuigroep koopt Autogroep Ursem Barten

Overname • Spuigroep spreekt van een ‘strategische overname’. Toekomstige uitbreidingen sluit het bedrijf niet uit.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Ursem Barten).

Spuigroep neemt Autogroep Ursem Barten over, zo hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door ACM. De huidige directie, het management en het personeel van Autogroep Ursem Barten gaan mee naar Spuigroep.

Alle activiteiten van Autogroep Ursem Barten worden overgenomen. Naast de dealeractiviteiten zijn dat Ursem Barten Lease, Ursem Barten Autoschade, EcarAccu en EcarHome. In totaal heeft Autogroep Ursem Barten 22 vestigingen. Het bedrijf is uitgegroeid tot ‘een van de belangrijkste dealerbedrijven in Noord-Holland’, aldus de Automotive Dealerholding Top 60.

Strategische overname

Spuigroep spreekt van een ‘strategische overname’. Het bedrijf vergroot naar eigen zeggen ‘zijn dealeractiviteiten naast de bestaande portefeuille van Motorhuis met zijn Stellantis-producten.’

Leo van Beukering, ceo Spuigroep, zegt “verheugd te zijn met deze overname” en zegt “nu samen met het huidige management van Ursem Barten de focus te leggen op het doorontwikkelen van ‘best pratices’ van de dealeractiviteiten binnen de groep”. Verdere toekomstige uitbreidingen sluit het bedrijf niet uit.

De Spuigroep zal met de overname zijn bestaande merkenpalet vanuit Stellantis aanvullen met Hyundai, Nissan en Mitsubishi.

Mobiliteitsdiensten

“Met deze stap zijn wij er met Spuigroep van overtuigd dat de continuïteit van ons bedrijf ook op de lange termijn gewaarborgd is”, zegt Dirk Barten, cfo van Autogroep Ursem Barten. “Omdat de bedrijven elkaar aanvullen kunnen we groeien en leren van elkaar in alle segmenten. Door de mogelijkheden van een grotere professionelere organisatie ontstaan er kansen voor groei en persoonlijke ontwikkeling.”

Met de overname krijgt Autogroep Ursem Barten toegang tot het netwerk en de bijbehorende mogelijkheden vanuit Spuigroep met haar brede portefeuille in mobiliteitsdiensten. “Wij kijken uit naar het gezamenlijk effectueren van de mogelijkheden die hierdoor voor partijen zijn ontstaan”, besluit Pieter Ursem, ceo van Autogroep Ursem Barten.

In de meest recente editie van de Automotive Dealerholding Top 60 staat Motorhuis op plek 27. Drie plekken lager is Autogroep Ursem Barten terug te vinden. Laatstgenoemde verkocht afgelopen jaar 2.850 nieuwe auto’s en behaalde een omzet van 155 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.