‘FCA zet in op grote samenwerkingsverbanden’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
FCA maakte verlies in Europa en Azië. (Foto: Shutterstock)

FCA-topman Mike Manley verwacht de komende jaren grote samenwerkingsverbanden te sluiten met andere fabrikanten, onder meer voor de ontwikkeling en productie van autonome en elektrische auto’s. Dat meldde Manley in gesprek met analisten en journalisten. Eén van de mogelijkheden die Manley onderzoekt is samenwerking met PSA op het gebied van elektrische auto’s. Beide fabrikanten werken al samen bij de bouw van bestelwagens. “Ik zie grote samenwerkingskansen”, tekent persbureau Bloomberg op uit de mond van Manley. 

In het eerste kwartaal daalde het ebitda van FCA met 29 procent naar 1,1 miljard dollar (970 miljoen euro), mede als gevolg van verliezen in Europa en Azië. In China gaat FCA zijn organisatie herstructureren. Vorige week meldde FCA de verkoop van onderdelendochter Magneti Marelli aan het Japanse Calsonic Kansei te hebben afgerond. De overnamesom ligt rond de zes miljard euro. 

Manley bevestigde dat FCA de komende drie jaar voor ongeveer twee miljard dollar aan ‘CO2-credits’ koopt. In Europa werd hiervoor een deal gesloten met Tesla.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘FCA zet in op grote samenwerkingsverbanden’ | Automotive Online

‘FCA zet in op grote samenwerkingsverbanden’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
FCA maakte verlies in Europa en Azië. (Foto: Shutterstock)

FCA-topman Mike Manley verwacht de komende jaren grote samenwerkingsverbanden te sluiten met andere fabrikanten, onder meer voor de ontwikkeling en productie van autonome en elektrische auto’s. Dat meldde Manley in gesprek met analisten en journalisten. Eén van de mogelijkheden die Manley onderzoekt is samenwerking met PSA op het gebied van elektrische auto’s. Beide fabrikanten werken al samen bij de bouw van bestelwagens. “Ik zie grote samenwerkingskansen”, tekent persbureau Bloomberg op uit de mond van Manley. 

In het eerste kwartaal daalde het ebitda van FCA met 29 procent naar 1,1 miljard dollar (970 miljoen euro), mede als gevolg van verliezen in Europa en Azië. In China gaat FCA zijn organisatie herstructureren. Vorige week meldde FCA de verkoop van onderdelendochter Magneti Marelli aan het Japanse Calsonic Kansei te hebben afgerond. De overnamesom ligt rond de zes miljard euro. 

Manley bevestigde dat FCA de komende drie jaar voor ongeveer twee miljard dollar aan ‘CO2-credits’ koopt. In Europa werd hiervoor een deal gesloten met Tesla.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.