‘Nissan ziet niks in fusieplan Renault’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Beide fabrikanten blijven op gespannen voet. (Foto: Shutterstock)

Nissan wijst het Renault-plan om tot verdere integratie te komen af. De Japanners zouden momenteel niet willen praten over een fusie. Dat meldt de Financial Times. 

Renault kwam vorige week met een voorstel om Renault en Nissan te verbinden in een holding, waarin de Japanse en Franse autofabrikant gelijkwaardige partners zijn.

Volgens de FT is de relatie tussen beide bedrijven zeer moeizaam. Nissan wil meer evenwicht in de relatie. Renault heeft een belang van 43 procent in Nissan, andersom heeft Nissan maar 15 procent van de aandelen in de Franse fabrikant en geen stemrecht. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.