Volvo-moeder Geely is voorzichtig over 2019

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Geely
Geely voorzichtig over 2019. (Foto: Geely).

Autofabrikant Geely, moederbedrijf van het Zweedse Volvo, verkocht over 2018 in totaal anderhalf miljoen auto’s. De nettowinst van het bedrijf steeg in 2018 naar 1,6 miljard euro (12,55 miljard yuan tegenover 10,6 yuan in 2017). De omzet kwam uit op 14 miljard euro (106,6 yuan). Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. 

Voor dit jaar houdt het Geely rekening met een stagnerende verkoop van auto’s, vooral op de Chinese thuismarkt, die last heeft van de handelsoorlog tussen de VS en China. Het bedrijf is voorzichtig in zijn verwachtingen voor dit jaar en hoopt op z;n minst op gelijkblijvende resultaten. Het Chinese autoconcern heeft sinds vorig jaar ook een belang in het Duitse Daimler.

Geely is eigendom van de Chinese miljardair Li Shufu en werd in 2010 eigenaar van Volvo. Vorig jaar was er nog het plan om Volvo naar de beurs te brengen, maar daar werd van afgezien, mede vanwege de handelsoorlog.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Volvo-moeder Geely is voorzichtig over 2019 | Automotive Online

Volvo-moeder Geely is voorzichtig over 2019

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Geely
Geely voorzichtig over 2019. (Foto: Geely).

Autofabrikant Geely, moederbedrijf van het Zweedse Volvo, verkocht over 2018 in totaal anderhalf miljoen auto’s. De nettowinst van het bedrijf steeg in 2018 naar 1,6 miljard euro (12,55 miljard yuan tegenover 10,6 yuan in 2017). De omzet kwam uit op 14 miljard euro (106,6 yuan). Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. 

Voor dit jaar houdt het Geely rekening met een stagnerende verkoop van auto’s, vooral op de Chinese thuismarkt, die last heeft van de handelsoorlog tussen de VS en China. Het bedrijf is voorzichtig in zijn verwachtingen voor dit jaar en hoopt op z;n minst op gelijkblijvende resultaten. Het Chinese autoconcern heeft sinds vorig jaar ook een belang in het Duitse Daimler.

Geely is eigendom van de Chinese miljardair Li Shufu en werd in 2010 eigenaar van Volvo. Vorig jaar was er nog het plan om Volvo naar de beurs te brengen, maar daar werd van afgezien, mede vanwege de handelsoorlog.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.