‘Ford gaat 5 duizend banen schrappen in Duitsland’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Fabriek van Ford in Saarlouis. (Foto: Ford) (Foto: Ford)

De Amerikaanse autofabrikant Ford zegt reorganisaties te moeten doorvoeren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om weer winstgevend te kunnen worden in Europa. Zo melden diverse media, waaronder Automobilwoche. Er zullen zo’n 5 duizend banen verloren gaan bij Ford in Duitsland. In totaal werken er 24 duizend mensen voor de autofabrikant in Duitsland: 18 duizend in Keulen (waar de Fiesta wordt gebouwd), 200 in Aken en 6 duizend in Saarlouis, eind dit jaar wordt hier gestopt met de productie van de C-Max. 

Het bedrijf biedt werknemers een vrijwillige vertrekregeling aan en wil gedwongen ontslagen zoveel mogelijk vermijden.

Ook bij Ford in het VK zullen arbeidsplaatsen worden geschrapt, maar om hoeveel banen het gaat, is nog niet bekend.

De autofabrikant kondigde begin januari al aan dat de Europese tak van het bedrijf gereorganiseerd gaat worden en er duizenden banen verloren zullen gaan. In totaal moet er voor zeker 500 miljoen dollar (circa 441 miljoen euro) worden bezuinigd. Met deze maatregelen hoopt het bedrijf de Europese activiteiten weer winstgevend te maken.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.