‘Ford Detroit grijpt macht in Europa’

Ford • Vakblad Automobilwoche stelt dat de toekomst van de personenwagenverkoop in Europa op het spel staat als de verkoop niet snel weer stijgt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Ford (Ford)

Het hoofdkantoor van Ford in Detroit neemt de macht over in Europa. Dat meldt het vakblad Automobilwoche.

Recent vertrok topman Martin Sander naar Volkswagen. In de nieuwe structuur is er geen plek meer voor negen maar voor vier directieleden in Europa. Daarbij zal er geen ceo meer zijn. De strategische beslissingen komen daarbij volledig voor rekening van het Amerikaanse hoofdkantoor.

Lees de column van AM-redacteur Bart Kuijpers over het mislukken van de agentuurpilot in Nederland. ‘Als je ergens in gelooft, ga er dan ook echt voor.’

Met ingang van juli moet de nieuwe structuur zijn geïmplementeerd. Ford zelf spreekt van een vereenvoudiging van de operatie, stelt Automobilwoche.

Ford Europa heeft nooit een grote bijdrage geleverd aan het resultaat van het concern. Om het tij te keren is Ford met een nieuwe modellen line-up gekomen en voerde het een agentuurmodel in met Nederland als pilotland. Die pilot mislukte.

Automobilwoche stelt dat de toekomst van de personenwagenverkoop in Europa op het spel staat als de verkoop niet snel weer stijgt. Tussen het begin van de eeuw en nu zag Ford de verkoop fors teruglopen. In Nederland daalde die van 50 duizend in 2000 naar 13 duizend vorig jaar. De bedrijfswagenverkoop gaat wel goed en zou niet onder druk staan.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Ford Detroit grijpt macht in Europa’ | Automotive Online

‘Ford Detroit grijpt macht in Europa’

Ford • Vakblad Automobilwoche stelt dat de toekomst van de personenwagenverkoop in Europa op het spel staat als de verkoop niet snel weer stijgt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Ford (Ford)

Het hoofdkantoor van Ford in Detroit neemt de macht over in Europa. Dat meldt het vakblad Automobilwoche.

Recent vertrok topman Martin Sander naar Volkswagen. In de nieuwe structuur is er geen plek meer voor negen maar voor vier directieleden in Europa. Daarbij zal er geen ceo meer zijn. De strategische beslissingen komen daarbij volledig voor rekening van het Amerikaanse hoofdkantoor.

Lees de column van AM-redacteur Bart Kuijpers over het mislukken van de agentuurpilot in Nederland. ‘Als je ergens in gelooft, ga er dan ook echt voor.’

Met ingang van juli moet de nieuwe structuur zijn geïmplementeerd. Ford zelf spreekt van een vereenvoudiging van de operatie, stelt Automobilwoche.

Ford Europa heeft nooit een grote bijdrage geleverd aan het resultaat van het concern. Om het tij te keren is Ford met een nieuwe modellen line-up gekomen en voerde het een agentuurmodel in met Nederland als pilotland. Die pilot mislukte.

Automobilwoche stelt dat de toekomst van de personenwagenverkoop in Europa op het spel staat als de verkoop niet snel weer stijgt. Tussen het begin van de eeuw en nu zag Ford de verkoop fors teruglopen. In Nederland daalde die van 50 duizend in 2000 naar 13 duizend vorig jaar. De bedrijfswagenverkoop gaat wel goed en zou niet onder druk staan.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.