Tomtom levert navigatiesysteem Nissan Leaf

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Nissan

Het Nederlandse Tomtom gaat de navigatietechnologie leveren voor de Nissan Leaf. Dit maakt Tomtom bekend. De Leaf met het nieuwe infotainmentsysteem wordt momenteel gepresenteerd op de autotentoonstelling van Genève. De bestuurder krijgt de beschikking over Tomtom Maps, Tomtom Traffic en Online Search. TomTom Traffic biedt een realtime verkeersinformatiedienst. Online Search helpt gebruikers te zoeken naar een adres, bedrijf of bezienswaardigheid. De systemen zijn volledig geïntegreerd. De Nissan Leaf 2 was meteen vanaf introductie vorig jaar een doorslaand succes.

Het hoofdkantoor van Tomtom is gevestigd in Amsterdam. Het beursgenoteerde bedrijf heeft kantoren in dertig landen.

Sinds vorig jaar Renault, Nissan en Mitsubishi besloten voor hun navigatiesoftware over te stappen op Google Maps, staat de beurskoers onder druk. Afgelopen najaar werd de (winstgevende) telematics-divisie voor 910 miljoen euro door Tomtom verkocht aan het Japanse Bridgestone. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Tomtom levert navigatiesysteem Nissan Leaf | Automotive Online

Tomtom levert navigatiesysteem Nissan Leaf

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Nissan

Het Nederlandse Tomtom gaat de navigatietechnologie leveren voor de Nissan Leaf. Dit maakt Tomtom bekend. De Leaf met het nieuwe infotainmentsysteem wordt momenteel gepresenteerd op de autotentoonstelling van Genève. De bestuurder krijgt de beschikking over Tomtom Maps, Tomtom Traffic en Online Search. TomTom Traffic biedt een realtime verkeersinformatiedienst. Online Search helpt gebruikers te zoeken naar een adres, bedrijf of bezienswaardigheid. De systemen zijn volledig geïntegreerd. De Nissan Leaf 2 was meteen vanaf introductie vorig jaar een doorslaand succes.

Het hoofdkantoor van Tomtom is gevestigd in Amsterdam. Het beursgenoteerde bedrijf heeft kantoren in dertig landen.

Sinds vorig jaar Renault, Nissan en Mitsubishi besloten voor hun navigatiesoftware over te stappen op Google Maps, staat de beurskoers onder druk. Afgelopen najaar werd de (winstgevende) telematics-divisie voor 910 miljoen euro door Tomtom verkocht aan het Japanse Bridgestone. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.