‘Dieselfraude: Duitsers maken zich op voor massaclaim tegen VW’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Nieuwe VW's staan klaar voor aflevering (Foto: Shutterstock)

Meer dan 401 duizend Duitsers hebben zich al aangemeld voor een massale claim tegen Volkswagen wegens de dieselfraude, meldt Automobilwoche. Het aantal kan nog verder groeien. De claimers eisen een schadevergoeding.

Eind november heeft de Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV) in Berlijn een register opengesteld voor mensen die gezamenlijk een eis tot schadevergoeding willen indienen. Het aanmelden is vrij, het register controleert niet of de aanmelders ook werkelijk een recht tot claimen hebben.

De VZBV wil in de loop van dit jaar samen met de ADAC (Duitse ANWB) namens de verenigde dieselrijders een zaak aanspannen tot schadevergoeding. Schade is onder meer geleden door de lagere inruilprijzen van diesels, maar ook doordat VW de consumenten een ander product heeft verkocht dan was afgesproken.

Al eerder probeerden consumenten een vergoeding te krijgen van Volkswagen, wegens de schade die zij geleden hebben door aanschaf van een sjoemeldiesel van VW. De Duitse autofabrikant heeft individuele schadevergoedingen in de EU tot nog toe steeds afgewezen. In de VS en Canada, waar het consumentenrecht anders is geregeld, sloot VW al eerder een schikking met de dieselrijders. VZBV en ADAC hopen daar nu in Duitsland ook op, meldt Automobilwoche.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.