‘Volkswagen constateert sjoemelsoftware in update’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Opnieuw zou er zijn gesjoemeld met diesels van het VW-concern. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen AG heeft bij de Duitse overheidsinstantie KBA melding gemaakt van “onregelmatigheden bij de controle van de software-update voor dieselvoertuigen met 1,2-liter EA 189-motoren.” Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag. In totaal den honderdduizenden auto’s de update hebben gehad. De update is inmiddels stopgezet, tot bekend is waar de onregelmatigheden in uitstoot vandaan komen. De kwestie wordt intern onderzocht.Lees ook: Dieselgate viert een onrustige derde verjaardag.

Volkswagen was het eerste concern dat werd betrapt op het gebruik van software om de uitstootwaarden van auto’s te manipuleren. Inmiddels heeft dit schandaal de autofabrikant van onder meer Volkswagen, Skoda en Audi al miljarden euro’s gekost. Het bedrijf gaf eerder deze week ook aan versneld het aanbod te willen elektrificeren.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

‘Volkswagen constateert sjoemelsoftware in update’ | Automotive Online

‘Volkswagen constateert sjoemelsoftware in update’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Opnieuw zou er zijn gesjoemeld met diesels van het VW-concern. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen AG heeft bij de Duitse overheidsinstantie KBA melding gemaakt van “onregelmatigheden bij de controle van de software-update voor dieselvoertuigen met 1,2-liter EA 189-motoren.” Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag. In totaal den honderdduizenden auto’s de update hebben gehad. De update is inmiddels stopgezet, tot bekend is waar de onregelmatigheden in uitstoot vandaan komen. De kwestie wordt intern onderzocht.Lees ook: Dieselgate viert een onrustige derde verjaardag.

Volkswagen was het eerste concern dat werd betrapt op het gebruik van software om de uitstootwaarden van auto’s te manipuleren. Inmiddels heeft dit schandaal de autofabrikant van onder meer Volkswagen, Skoda en Audi al miljarden euro’s gekost. Het bedrijf gaf eerder deze week ook aan versneld het aanbod te willen elektrificeren.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.