Jaguar Land Rover gaat over op 3-daagse werkweek

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Jaguar Land Rover

De fabriek van Jaguar Land Rover in het Engelse Castle Bromwich draait tot eind dit jaar nog maar drie dagen per week. Dit maakte het bedrijf via Twitter bekend. Britse media haken in op het bericht en melden dat met name de vraag naar dieselwagens in het Verenigd Koninkrijk zwak is door het teruglopende consumentenvertrouwen en de extra heffingen die de Britse regering in Londen heeft ingevoerd na het dieselschandaal.

Van de tweeduizend medewerkers in Castle Bromwich zou volgens het FD de helft worden geraakt door de kortere werkweek. Niemand wordt gekort op het loon.

Naast de tegenvallende verkoop van diesels wordt ook de Brexit genoemd als mogelijke oorzaak voor de teruglopende verkoop van JLR. Ralf Speth, de topman van Jaguar Land Rover, waarschuwde in juli al dat er 90 miljard aan investeringen wordt geschrapt als er geen Brexit-akkoord komt.

Jaguar Land Rover gaat over op 3-daagse werkweek | Automotive Online

Jaguar Land Rover gaat over op 3-daagse werkweek

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Jaguar Land Rover

De fabriek van Jaguar Land Rover in het Engelse Castle Bromwich draait tot eind dit jaar nog maar drie dagen per week. Dit maakte het bedrijf via Twitter bekend. Britse media haken in op het bericht en melden dat met name de vraag naar dieselwagens in het Verenigd Koninkrijk zwak is door het teruglopende consumentenvertrouwen en de extra heffingen die de Britse regering in Londen heeft ingevoerd na het dieselschandaal.

Van de tweeduizend medewerkers in Castle Bromwich zou volgens het FD de helft worden geraakt door de kortere werkweek. Niemand wordt gekort op het loon.

Naast de tegenvallende verkoop van diesels wordt ook de Brexit genoemd als mogelijke oorzaak voor de teruglopende verkoop van JLR. Ralf Speth, de topman van Jaguar Land Rover, waarschuwde in juli al dat er 90 miljard aan investeringen wordt geschrapt als er geen Brexit-akkoord komt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.