Aantal EU-personenautoregistraties steeg 4,3% in februari

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Franse verkooptopper: de Peugeot 3008. (Foto: Peugeot)

Dit blijkt uit de cijfers van Acea, de Europese koepel van autofabrikanten.

In totaal gaat het om een stijging van het aantal registraties van 4,3 procent in de EU-landen. Niet alle Europese landen doen het goed. Het Verenigd Koninkrijk daalde verder (-2,8%), ook Italië daalde licht (‐1.4%). De registraties in Duitsland (+7.4%) en Frankrijk (+4,3%) in januari namen wel toe. Nederland doet het volgens Acea prima met een stijging van 10,7 procent. Absolute koploper is Kroatië met een stijging van 46,8 procent, al gaat het daar nog steeds om beperkte aantallen. Afgelopen maand werden in dat land 3.844 auto’s geregistreerd. Bekijk het volledige overzicht in de Automotive Kennisbank.

De resultaten van februari sluiten aan op de eerste maand van het jaar.

De VAG-merken hebben een Europees marktaandeel van ruim 24 procent (272.758 registraties) bereikt, een stijging van 9,4 procent ten opzichte van februari 2017. Bij PSA valt vooral de groei van Peugeot op: daarvan werden er in januari 77.928 geregistreerd (+16,2%). Ook Renault en Ford doen het goed, terwijl FCA, BMW, Toyota en Nissan iets terugliepen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.