PSA ontkent dieselfraude

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Peugeot

De Franse media staan er deze ochtend vol van. De DGCCRF – het overheidsorgaan dat toeziet op concurrentie, consumptie en fraude – zou een aanklacht wegens dieselfraude ingediend hebben bij de rechtbank. De berichten komen van de Franse krant Le Monde, dat zich baseert op juridische stukken die naar deze krant zijn gelekt. Le Monde citeert uit het rapport van de DGCCRF, dat er sprake is van een wereldwijde strategie, gericht op het fabriceren en verkopen van motoren met frauduleuze software. Het zou gaan om 1,9 miljoen auto’s met dieselmotoren volgens de Euro 5-norm, geleverd tussen september 2009 en september 2015. Het rapport zou deel uitmaken van een officiële aanklacht bij de rechtbank.

PSA ontkent in een persbericht dat het bedrijf fraudeert. Het concern overweegt zelfs juridische stappen. “PSA heeft een strategie op het gebied van motormanagement, die erop gericht is dat in de stad lage uitstoot van NOx plaatsvindt, en buiten de stad de beste verhouding wordt gevonden tussen NOx en CO2. De regelstrategie is afgestemd op het gebruik in de praktijk”, schrijft het Franse concern van Peugeot en Citroën, dat meermaals benadrukt dat het volledig aan alle wettelijke normen voldoet.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.