‘Britse regering moet openheid geven over Brexit-deal Toyota’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Dat meldt Autonews Europe. Vrijdag meldde persbureau Reuters dat de Britse regering toezeggingen gedaan heeft aan de Japanse autofabrikant over de toekomstige handelsrelaties. Autofabrikanten hebben al meerdere malen gezegd duidelijkheid te willen over de gevolgen van de Brexit.

De deal die de overheid met Toyota heeft gesloten zou veel lijken op de – eveneens geheime – deal met Nissan van vorig jaar. Zo zou de overheid ruim 21 miljoen pond (24 miljoen euro) investeren in trainings- en r&d-faciliteiten van Toyota.

Rachel Reeves, parlementslid voor Labour en voorzitter van het business select comittee, vindt het volgens Autonews onacceptabel dat de overheid geheime deals sluit. “Het is van vitaal belang dat de overheid geen partijen voortrekt of speciale overeenkomsten aangaat die de Britse onderhandelingspositie met de EU kunnen verzwakken.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.