Daimler bouwt accufabriek in China

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt Daimler vandaag.

De investeringsbeslissing werd getekend in aanwezigheid van bondskanselier Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping. Daimler en Baic investeren in hun joint venture Beijing Benz Automotive Co. (BBAC). Het is de bedoeling dat daar vanaf 2020 elektrisch aangedreven Mercedessen worden gebouwd voor de Chinese markt, die voorop loopt op het gebied van elektrisch rijden. De gezamelijke accufabriek is nodig omdat accu’s zwaar zijn en ruimte innemen. Voor elektrische auto’s vormen ze een belangrijke beperkende factor. Om externe leveringsproblemen te voorkomen bouwt Daimler ook in Duitsland een eigen accufabriek. 

Belangrijke afzetmarkt

“Wij investeren in de grootste markt voor volledige elektrische voertuigen ter wereld”, stelde Chinees directeur Hubertus Troska van Daimler bij de persconferentie. “Tot 2025 zal de Chinese markt een belangrijke afzetmarkt vormen voor de elektrische Mercedes-Benz auto’s.”

Tot 2022 wil Daimler tien elektrische modellen op de markt brengen. Het bedrijf verwacht dat het aandeel elektrische auto’s in 2025 15 tot 25 procent van de gehele afzet zal bedragen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.