‘China: export elektrische auto’s fors gedaald door Europese importheffingen’

China • Europese maatregelen drukken de groei van de Chinese export van elektrische auto’s (BEV’s en PHEV’s) met 20-30 procentpunt.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Europa, China
(Foto: Shutterstock)

De export van elektrische en plug-in hybride voertuigen uit China is in de afgelopen maanden met 20 tot 30 procentpunt gedaald als gevolg van de nieuwe Europese importheffingen. Dit meldt Reuters op basis van een rapport van de China Passenger Car Association (CPCA).

“Onze groei in de export van elektrische en plug-in hybrides was eerder ten minste 30 tot 40 procent, maar is nu gedaald tot iets meer dan 10 procent”, zegt Cui Dongshu, secretaris-generaal van de CPCA. Dongshu schrijft de daling toe aan de invoer van importheffingen van de Europese Unie op in China geproduceerde auto’s.

Tesla heeft ook een aandeel in de dalende Chinese export. In het tweede kwartaal van 2024 daalde de Chinese export van het Amerikaanse merk naar het laagste niveau sinds het derde kwartaal van 2022.

De totale Chinese auto-exportcijfers voor juni stegen echter met 28 procent op jaarbasis, aangedreven door een sterke vraag naar benzineauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘China: export elektrische auto’s fors gedaald door Europese importheffingen’ | Automotive Online

‘China: export elektrische auto’s fors gedaald door Europese importheffingen’

China • Europese maatregelen drukken de groei van de Chinese export van elektrische auto’s (BEV’s en PHEV’s) met 20-30 procentpunt.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Europa, China
(Foto: Shutterstock)

De export van elektrische en plug-in hybride voertuigen uit China is in de afgelopen maanden met 20 tot 30 procentpunt gedaald als gevolg van de nieuwe Europese importheffingen. Dit meldt Reuters op basis van een rapport van de China Passenger Car Association (CPCA).

“Onze groei in de export van elektrische en plug-in hybrides was eerder ten minste 30 tot 40 procent, maar is nu gedaald tot iets meer dan 10 procent”, zegt Cui Dongshu, secretaris-generaal van de CPCA. Dongshu schrijft de daling toe aan de invoer van importheffingen van de Europese Unie op in China geproduceerde auto’s.

Tesla heeft ook een aandeel in de dalende Chinese export. In het tweede kwartaal van 2024 daalde de Chinese export van het Amerikaanse merk naar het laagste niveau sinds het derde kwartaal van 2022.

De totale Chinese auto-exportcijfers voor juni stegen echter met 28 procent op jaarbasis, aangedreven door een sterke vraag naar benzineauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.