‘Ook Bosch-personeel ondervraagd in onderzoek naar Daimler’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Dat meldt het Duitse Handelsblatt. De krant sprak met een woordvoerder van het bureau dat het onderzoek uitvoert. “We onderzoeken de Bosch-medewerkers voor mogelijke betrokkenheid.” Dinsdag viel het Openbaar Ministerie het Duitse hoofdkantoor van Daimler binnen in verbond met een onderzoek naar fraude en misleidende advertenties over de voertuigemissie.

Bosch was ook al onderwerp in het onderzoek naar het emissieschandaal bij Volkswagen in 2015. In de Verenigde Staten betaalde Bosch in totaal 327,5 miljoen dollar aan consumenten die zijn gedupeerd door het emissieschandaal. Bosch heeft overigens altijd gezegd onschuldig te zijn.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.