Zetsche herbenoemd tot Acea-president

Luberto van Buiten Luberto van Buiten

Volgens Acea wordt 2017 een belangrijk jaar voor de vereniging, onder andere vanwege de introductie van de nieuwe laboratoriumtest voor de toekenning van voertuiten (WLTP), de eerste stap in de richting van de real driving emission test (RDE). Zetsche lied dit jaar al weten achter de verscherpte testen te staan, maar niet binnen de door de EU gestelde invoeringstermijn.

Naast emissie-gerelateerde zaken staat ook de autonoom rijdende auto hoog op de agenda van 2017.

Voor het presidentschap geldt een termijn van vier jaar. Zetsche volgde begin dit jaar Ghosn op, die zijn ambtstermijn niet volmaakte.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.