Ford: Brexit kan ons miljard dollar kosten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Daarmee sluit de fabrikant aan bij Acea, dat eerder al meldde dat de gevolgen van een Brexit groot kunnen zijn.

Ford maakte gisteren bekend dat in het tweede kwartaal de omzet met 6% is toegenomen tot  39,5 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat voor belastingen daalde  ongeveer tien procent naar 3 miljard dollar. De nettowinst daalde met 190 miljoen dollar naar 2 miljard. In Europa verdrievoudigde de winst tot bijna een half miljard dollar, vooral dankzij hogere verkopen in Rusland.

Ford-cfo Bob Shanks laat aan AP weten dat valutaschommelingen en een verwachte dalende vraag het bedrijf dit jaar al 200 miljoen dollar aan schade oplevert. In de komende twee jaar neemt dat tot ongeveer een half miljard. “We gaan goed kijken naar onze kostenstructuur”, zegt Shanks. Volgens AP overweegt de fabrikant ook fabrieken in het VK te sluiten en prijsverhogingen door te voeren. Naast de Brexit verwacht Ford ook in de rest van de wereld een moeizame periode tegemoet te gaan. Lees meer over internationale ontwikkelingen in H1 2016 in ons halfjaarbericht.

Ford liet eerder al weten de autosalon van Parijs dit jaar over te slaan. Volgens de fabrikant is dit geen bezuiniging, maar investeert het liever in kleinschaligere evenementen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Ford: Brexit kan ons miljard dollar kosten | Automotive Online

Ford: Brexit kan ons miljard dollar kosten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Daarmee sluit de fabrikant aan bij Acea, dat eerder al meldde dat de gevolgen van een Brexit groot kunnen zijn.

Ford maakte gisteren bekend dat in het tweede kwartaal de omzet met 6% is toegenomen tot  39,5 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat voor belastingen daalde  ongeveer tien procent naar 3 miljard dollar. De nettowinst daalde met 190 miljoen dollar naar 2 miljard. In Europa verdrievoudigde de winst tot bijna een half miljard dollar, vooral dankzij hogere verkopen in Rusland.

Ford-cfo Bob Shanks laat aan AP weten dat valutaschommelingen en een verwachte dalende vraag het bedrijf dit jaar al 200 miljoen dollar aan schade oplevert. In de komende twee jaar neemt dat tot ongeveer een half miljard. “We gaan goed kijken naar onze kostenstructuur”, zegt Shanks. Volgens AP overweegt de fabrikant ook fabrieken in het VK te sluiten en prijsverhogingen door te voeren. Naast de Brexit verwacht Ford ook in de rest van de wereld een moeizame periode tegemoet te gaan. Lees meer over internationale ontwikkelingen in H1 2016 in ons halfjaarbericht.

Ford liet eerder al weten de autosalon van Parijs dit jaar over te slaan. Volgens de fabrikant is dit geen bezuiniging, maar investeert het liever in kleinschaligere evenementen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.