‘Ook Volkswagen keert op schreden terug: EV-programma wordt vertraagd’

Volkswagen • De fabrikant heeft de Europese Commissie verzocht om geen CO2-boetes op te leggen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Volkswagen)

Ook Volkswagen Groep vertraagt zijn elektrificeringsprogramma. Dat meldt de fabrikant. Volgens VW noopt de afkoelende vraag de fabrikant tot een vertraging. Het bedrijf investeert derhalve de komende jaren meer in plug-in hybrids. Dat meldt Bloomberg.
Recent lieten ook andere fabrikanten, waaronder Ford, weten dat ze minder snel gaan elektrificeren dan eerder gedacht.

Eerder al stelde VW de bouw van een nieuwe EV-productiefaciliteit van 2 miljard euro uit. En ook de zoektocht naar investeerders in zijn batterij-unit is gestaakt. Volkswagen vertrouwt nu onder meer op zijn samenwerking met Xpeng, waarmee het een nieuw merk zal lanceren in China.

Emissie-eisen

Omdat Volkswagen verwacht niet aan de Europese emissie-eisen te kunnen voldoen, heeft het de Europese Commissie om ‘clementie’ verzocht, meldt het persbureau. Volgens Bloomberg is dat een pijnlijke ommezwaai: tot vrij recent probeerde Volkswagen juist pro-electrificatie maatregelen af te dwingen in Brussel.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Ook Volkswagen keert op schreden terug: EV-programma wordt vertraagd’ | Automotive Online

‘Ook Volkswagen keert op schreden terug: EV-programma wordt vertraagd’

Volkswagen • De fabrikant heeft de Europese Commissie verzocht om geen CO2-boetes op te leggen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Volkswagen)

Ook Volkswagen Groep vertraagt zijn elektrificeringsprogramma. Dat meldt de fabrikant. Volgens VW noopt de afkoelende vraag de fabrikant tot een vertraging. Het bedrijf investeert derhalve de komende jaren meer in plug-in hybrids. Dat meldt Bloomberg.
Recent lieten ook andere fabrikanten, waaronder Ford, weten dat ze minder snel gaan elektrificeren dan eerder gedacht.

Eerder al stelde VW de bouw van een nieuwe EV-productiefaciliteit van 2 miljard euro uit. En ook de zoektocht naar investeerders in zijn batterij-unit is gestaakt. Volkswagen vertrouwt nu onder meer op zijn samenwerking met Xpeng, waarmee het een nieuw merk zal lanceren in China.

Emissie-eisen

Omdat Volkswagen verwacht niet aan de Europese emissie-eisen te kunnen voldoen, heeft het de Europese Commissie om ‘clementie’ verzocht, meldt het persbureau. Volgens Bloomberg is dat een pijnlijke ommezwaai: tot vrij recent probeerde Volkswagen juist pro-electrificatie maatregelen af te dwingen in Brussel.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.