WheelerdeltaOne van Solera: data bevestigt de intuïtie

Brand story • Data-gedreven besluitvorming is tegenwoordig onmisbaar in de autobranche, maar intuïtie blijft ook van belang. In veel bestaande softwarepakketten is de rolverdeling momenteel 20% software en 80% mens. De komende vijf jaar zal dit echter veranderen door de AI-revolutie, waarbij software 80% zal zijn. Solera streeft ernaar vandaag al die 80% te halen.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
“WheelerdeltaONE identificeert automatisch verbeterpunten en maximaliseert het rendement.”

Jeremy Supusepa, manager Network Sales bij Solera Nederland, stelt: “Mensen kunnen niet meer zonder software en data, maar andersom kan software ook niet volledig zonder mensen.” Het bedrijf is met Wheelerdelta uitgegroeid tot marktleider op het gebied van Voorraad Management Systemen in Nederland en wereldwijd leider in vehicle lifecycle management-oplossingen. De opgedane kennis en ervaring wordt nu gebruikt voor de doorontwikkeling van het bewezen Wheelerdelta-systeem, dat nu bekend staat als WheelerdeltaONE. Dit systeem maakt het mogelijk om voertuigen te taxeren, voorraad te beheren, advertenties te optimaliseren en het meest geschikte remarketingkanaal voor een voertuig te bepalen. Alle aspecten moeten daarbij kloppen. De nieuwe applicatie, die dit jaar wordt geïntroduceerd, biedt toegang tot al deze functies. “WheelerdeltaONE borduurt uiteraard voort op de basisfunctionaliteiten van het huidige systeem, maar neemt de gebruiker veel meer werk uit handen”, aldus Supusepa. “Het identificeert bijvoorbeeld automatisch verbeterpunten en maximaliseert het rendement.”

Menselijke expertise blijft vereist

Met de nieuwe applicatie wordt het gebruiksgemak, de flexibiliteit en de snelheid verbeterd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het wereldwijde bereik van Solera als de voorkeursleverancier van essentiële bedrijfssoftware in de Automotive en de jarenlange ervaring op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 4.000 software-experts in dienst, en al deze kennis wordt nu gebundeld in WheelerdeltaONE. Dit zal onder andere het taxatie- en advertentieproces verder stroomlijnen. “Dankzij AI kunnen bijvoorbeeld schades automatisch worden vastgelegd”, aldus Supusepa. “Maar hoewel databases waardevol zijn, blijft menselijke expertise op veel gebieden vereist. Vakbekwaamheid en intuïtie mag niet worden onderschat, maar we willen die intuïtie wel kunnen valideren op basis van data. Dit is wat wij het ‘human in the loop’-concept noemen.” Voor het vergaren van data werkt Solera overigens ook samen met andere bedrijven. “Je hebt partners nodig om zoveel mogelijk data te verzamelen en met elkaar te kunnen vergelijken. We kijken altijd naar wat er beschikbaar is in de markt, voor een zo compleet mogelijk aanbod voor onze klant”, zo besluit Supusepa.

Meer lezen over Taxatiesystemen

WheelerdeltaOne van Solera: data bevestigt de intuïtie | Automotive Online

WheelerdeltaOne van Solera: data bevestigt de intuïtie

Brand story • Data-gedreven besluitvorming is tegenwoordig onmisbaar in de autobranche, maar intuïtie blijft ook van belang. In veel bestaande softwarepakketten is de rolverdeling momenteel 20% software en 80% mens. De komende vijf jaar zal dit echter veranderen door de AI-revolutie, waarbij software 80% zal zijn. Solera streeft ernaar vandaag al die 80% te halen.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
“WheelerdeltaONE identificeert automatisch verbeterpunten en maximaliseert het rendement.”

Jeremy Supusepa, manager Network Sales bij Solera Nederland, stelt: “Mensen kunnen niet meer zonder software en data, maar andersom kan software ook niet volledig zonder mensen.” Het bedrijf is met Wheelerdelta uitgegroeid tot marktleider op het gebied van Voorraad Management Systemen in Nederland en wereldwijd leider in vehicle lifecycle management-oplossingen. De opgedane kennis en ervaring wordt nu gebruikt voor de doorontwikkeling van het bewezen Wheelerdelta-systeem, dat nu bekend staat als WheelerdeltaONE. Dit systeem maakt het mogelijk om voertuigen te taxeren, voorraad te beheren, advertenties te optimaliseren en het meest geschikte remarketingkanaal voor een voertuig te bepalen. Alle aspecten moeten daarbij kloppen. De nieuwe applicatie, die dit jaar wordt geïntroduceerd, biedt toegang tot al deze functies. “WheelerdeltaONE borduurt uiteraard voort op de basisfunctionaliteiten van het huidige systeem, maar neemt de gebruiker veel meer werk uit handen”, aldus Supusepa. “Het identificeert bijvoorbeeld automatisch verbeterpunten en maximaliseert het rendement.”

Menselijke expertise blijft vereist

Met de nieuwe applicatie wordt het gebruiksgemak, de flexibiliteit en de snelheid verbeterd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het wereldwijde bereik van Solera als de voorkeursleverancier van essentiële bedrijfssoftware in de Automotive en de jarenlange ervaring op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 4.000 software-experts in dienst, en al deze kennis wordt nu gebundeld in WheelerdeltaONE. Dit zal onder andere het taxatie- en advertentieproces verder stroomlijnen. “Dankzij AI kunnen bijvoorbeeld schades automatisch worden vastgelegd”, aldus Supusepa. “Maar hoewel databases waardevol zijn, blijft menselijke expertise op veel gebieden vereist. Vakbekwaamheid en intuïtie mag niet worden onderschat, maar we willen die intuïtie wel kunnen valideren op basis van data. Dit is wat wij het ‘human in the loop’-concept noemen.” Voor het vergaren van data werkt Solera overigens ook samen met andere bedrijven. “Je hebt partners nodig om zoveel mogelijk data te verzamelen en met elkaar te kunnen vergelijken. We kijken altijd naar wat er beschikbaar is in de markt, voor een zo compleet mogelijk aanbod voor onze klant”, zo besluit Supusepa.

Meer lezen over Taxatiesystemen