Altijd de juiste prijs, bij inkoop en verkoop

Brand story • Hoe vind je de juiste occasions en tegen welke prijs koop je in? Waar moet je op letten? Welke vraagprijs biedt daarna de meeste kans op een succesvolle verkoop? Het zijn vragen waar VWE haarfijn het antwoord op levert. “Door de combinatie van ons handels- en veilingplatform met de online Occasion Manager hebben ondernemers goud in handen.”
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: VWE

VWE verbindt de autobranche met slimme online tools, marktcijfers en voertuiginformatie. Dat komt aan de consumentenkant naar voren in de Finnik app. Voor ondernemers is er het slimme dienstenplatform Mijn VWE. “Dat is ook de basis om gebruik te maken van onze veilingsite, het Automotive Trade Center”, vertelt Michel Corveleijn, manager remarketing bij VWE.

Automotive Trade Center

Het Automotive Trade Center – kortweg ATC – biedt autobedrijven een platform om nationaal en internationaal occasions te sourcen, afkomstig van fleetowners, leasemaatschappijen, dealerholdings en groothandelaren. “Elk voertuig wordt voorzien van een compleet inspectierapport, veel foto’s en zo mogelijk de onderhoudsdata”, vertelt Corveleijn. “Zo is de conditie van het voertuig voor de koper zeer goed in te schatten. Je doet een bod en als het voertuig wordt gegund, zorgen wij voor de complete afhandeling. Zowel verkoper als koper wordt volledig ontzorgd. Wij regelen de RDW-afhandeling, de betaling en het transport binnen Nederland. Desgewenst zorgen we voor een apk-rapport. Binnen een paar dagen is het hele proces afgerond. De verkoper heeft zijn geld en de auto is afgeleverd bij de koper.”

Via zoekfuncties is er een ruim aanbod van voertuigen, dat dagelijks wisselt. Meestal staan auto’s een dag of drie op de veiling. Hoe weet je dan wanneer er iets interessants voorbij komt? “Via Mijn VWE kun je precies aangeven welke merken, modellen, bouwjaren je zoekt. Er komt een melding als zo’n voertuig te koop komt.” Maar wat moet je bieden? Online tool Occasion Manager biedt de koper alle informatie die op zo’n moment nodig is.

Occasion Manager

Daan van Leeuwen, manager data solutions bij VWE, legt uit wat de koper kan verwachten: “Met Occasion Manager faciliteren we alle facetten van inkoop, occasionbeheer en verkoop. Onze systemen weten op basis van dynamische data altijd wat de inkoopprijs van een voertuig mag zijn en welke verkoopprijs je kunt realiseren. Daarbij nemen we alle factoren mee: ook de opties, die soms bepalend zijn voor het verkoopsucces van een auto. Een panoramadak kan voor bepaalde modellen enorm schelen in de prijs. Doordat het een dynamisch systeem is worden ook de meest recente gebeurtenissen meegenomen. Komt er opeens een grote partij Outlander PHEV’s of Tesla’s Model 3 op de markt, dan daalt de prijs. Dat wil je weten vóór je inkoopt, anders blijf je er te lang mee zitten. We kijken ook wat je in het verleden hebt verkocht en of een bepaalde auto dus extra interessant voor jou is.”

De combinatie van Mijn VWE, handels- en veilingplatform ATC en de Occasion Manager biedt autobedrijven een unieke mogelijkheid om tegen de juiste prijzen een courante handelsvoorraad aan te houden, en die vlot weer te verkopen.

Altijd de juiste prijs, bij inkoop en verkoop | Automotive Online

Altijd de juiste prijs, bij inkoop en verkoop

Brand story • Hoe vind je de juiste occasions en tegen welke prijs koop je in? Waar moet je op letten? Welke vraagprijs biedt daarna de meeste kans op een succesvolle verkoop? Het zijn vragen waar VWE haarfijn het antwoord op levert. “Door de combinatie van ons handels- en veilingplatform met de online Occasion Manager hebben ondernemers goud in handen.”
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: VWE

VWE verbindt de autobranche met slimme online tools, marktcijfers en voertuiginformatie. Dat komt aan de consumentenkant naar voren in de Finnik app. Voor ondernemers is er het slimme dienstenplatform Mijn VWE. “Dat is ook de basis om gebruik te maken van onze veilingsite, het Automotive Trade Center”, vertelt Michel Corveleijn, manager remarketing bij VWE.

Automotive Trade Center

Het Automotive Trade Center – kortweg ATC – biedt autobedrijven een platform om nationaal en internationaal occasions te sourcen, afkomstig van fleetowners, leasemaatschappijen, dealerholdings en groothandelaren. “Elk voertuig wordt voorzien van een compleet inspectierapport, veel foto’s en zo mogelijk de onderhoudsdata”, vertelt Corveleijn. “Zo is de conditie van het voertuig voor de koper zeer goed in te schatten. Je doet een bod en als het voertuig wordt gegund, zorgen wij voor de complete afhandeling. Zowel verkoper als koper wordt volledig ontzorgd. Wij regelen de RDW-afhandeling, de betaling en het transport binnen Nederland. Desgewenst zorgen we voor een apk-rapport. Binnen een paar dagen is het hele proces afgerond. De verkoper heeft zijn geld en de auto is afgeleverd bij de koper.”

Via zoekfuncties is er een ruim aanbod van voertuigen, dat dagelijks wisselt. Meestal staan auto’s een dag of drie op de veiling. Hoe weet je dan wanneer er iets interessants voorbij komt? “Via Mijn VWE kun je precies aangeven welke merken, modellen, bouwjaren je zoekt. Er komt een melding als zo’n voertuig te koop komt.” Maar wat moet je bieden? Online tool Occasion Manager biedt de koper alle informatie die op zo’n moment nodig is.

Occasion Manager

Daan van Leeuwen, manager data solutions bij VWE, legt uit wat de koper kan verwachten: “Met Occasion Manager faciliteren we alle facetten van inkoop, occasionbeheer en verkoop. Onze systemen weten op basis van dynamische data altijd wat de inkoopprijs van een voertuig mag zijn en welke verkoopprijs je kunt realiseren. Daarbij nemen we alle factoren mee: ook de opties, die soms bepalend zijn voor het verkoopsucces van een auto. Een panoramadak kan voor bepaalde modellen enorm schelen in de prijs. Doordat het een dynamisch systeem is worden ook de meest recente gebeurtenissen meegenomen. Komt er opeens een grote partij Outlander PHEV’s of Tesla’s Model 3 op de markt, dan daalt de prijs. Dat wil je weten vóór je inkoopt, anders blijf je er te lang mee zitten. We kijken ook wat je in het verleden hebt verkocht en of een bepaalde auto dus extra interessant voor jou is.”

De combinatie van Mijn VWE, handels- en veilingplatform ATC en de Occasion Manager biedt autobedrijven een unieke mogelijkheid om tegen de juiste prijzen een courante handelsvoorraad aan te houden, en die vlot weer te verkopen.