Redactieblog | Deze is voor de werkpaarden

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het is de vrijdag na Hemelvaart en u bent – voor uw gevoel als enige in het bedrijf, wat zeg ik, heel Nederland – aan het werk. Een mooie dag om wat achterstallige administratie te doen, uw klanten zijn immers ook massaal aan het genieten van een lang, zonnig weekend. Maar dat valt tegen hè? U heeft het eigenlijk best druk. U moet immers naast uw eigen klussen ook de telefoon opnemen (de receptioniste zit op het terras) en de e-mails van uw directe collega (op de camping) beantwoorden. Ik zal het daarom kort houden.

Troost u: wij zijn ook hard aan het werk. Maandag gaat de nieuwe Automotive Management naar de drukker. En hoewel wij ons iedere keer weer voornemen het volgende nummer echt alles eerder aan te leveren, is dat ons ook deze keer weer niet gelukt. Onder druk blijken hier de beste verhaal- en coverideeën te ontstaan. Dat helpt niet, want wij zijn te perfectionistisch om dan te denken, ‘leuk idee, volgende keer beter.’ Dus op de deadline-dag kan zomaar het hele blad omgegooid worden, tot grote frustraties van onze collega’s bij traffic en de opmaakstudio, maar ook bij de drukkerij. 

`Onze gastredacteur weet dat het begrip deadline relatief is.`

Mensen die in de media werken zoeken van oudsher de grenzen van de deadline op. Nu hebben we voor dit nummer een mediaprof van buiten de autobranche benaderd voor een gastbijdrage. Hij kent het klappen van de zweep en weet dat het begrip deadline relatief is. De definitieve deadline begint nu echter wel echt in zicht te komen en de persoon in kwestie is niet bereikbaar (althans voor ons). Gevalletje: Boontje komt om zijn loontje? 

Zet hem op werkpaarden! Nog een paar uurtjes en dan kunnen we – zonder file – naar huis rijden voor het weekend.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Redactieblog | Deze is voor de werkpaarden | Automotive Online

Redactieblog | Deze is voor de werkpaarden

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het is de vrijdag na Hemelvaart en u bent – voor uw gevoel als enige in het bedrijf, wat zeg ik, heel Nederland – aan het werk. Een mooie dag om wat achterstallige administratie te doen, uw klanten zijn immers ook massaal aan het genieten van een lang, zonnig weekend. Maar dat valt tegen hè? U heeft het eigenlijk best druk. U moet immers naast uw eigen klussen ook de telefoon opnemen (de receptioniste zit op het terras) en de e-mails van uw directe collega (op de camping) beantwoorden. Ik zal het daarom kort houden.

Troost u: wij zijn ook hard aan het werk. Maandag gaat de nieuwe Automotive Management naar de drukker. En hoewel wij ons iedere keer weer voornemen het volgende nummer echt alles eerder aan te leveren, is dat ons ook deze keer weer niet gelukt. Onder druk blijken hier de beste verhaal- en coverideeën te ontstaan. Dat helpt niet, want wij zijn te perfectionistisch om dan te denken, ‘leuk idee, volgende keer beter.’ Dus op de deadline-dag kan zomaar het hele blad omgegooid worden, tot grote frustraties van onze collega’s bij traffic en de opmaakstudio, maar ook bij de drukkerij. 

`Onze gastredacteur weet dat het begrip deadline relatief is.`

Mensen die in de media werken zoeken van oudsher de grenzen van de deadline op. Nu hebben we voor dit nummer een mediaprof van buiten de autobranche benaderd voor een gastbijdrage. Hij kent het klappen van de zweep en weet dat het begrip deadline relatief is. De definitieve deadline begint nu echter wel echt in zicht te komen en de persoon in kwestie is niet bereikbaar (althans voor ons). Gevalletje: Boontje komt om zijn loontje? 

Zet hem op werkpaarden! Nog een paar uurtjes en dan kunnen we – zonder file – naar huis rijden voor het weekend.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.