Opschakelen | Martin Koordes

Redactie Redactie
• Laatste update:

U heeft pas nieuwe diagnose-apparatuur van Texa (Navigator nano) waarmee ook camera’s kunnen worden gekalibreerd in gebruik genomen. Waarom die investering?

“We krijgen wekelijks gemiddeld zestig tot zeventig auto’s binnen. Met zes tot zeven auto’s moesten we steeds naar een dealer voor het uitlezen en kalibreren van de camera’s. We doen namelijk relatief veel nieuwe (lease)auto’s die zijn uitgerust met geavanceerde elektronische rijhulpsystemen. Het ging ons gewoonweg steeds meer tijd en geld kosten om een beroep te moeten doen op dealers. Daarbij werd de wachttijd bij de dealers steeds langer waardoor we de auto’s soms wel een paar dagen kwijt waren.”

Wat is het grote voordeel?

“We besparen hier veel tijd en geld mee en kunnen nu alles in eigen huis afhandelen. Met dit nieuwe systeem kunnen we auto’s uitlezen en hebben we meteen ook de mogelijkheid om camera’s te kalibreren. Daarmee zijn we trouwens de eerste binnen de keten ABS Autoherstel. We gebruiken de apparatuur nu al iedere dag. Binnenkort komt er een update voor het afstellen van adaptive cruise control in de werkplaats. Die sensoren kun je nu alleen tijdens een ritje met de auto afstellen.”

Ingezonden mededeling:

{loadmodule mod_custom,AUW Dossier Glasschade}

Nog meer plannen voor grote investeringen?

“In de loop van het jaar wil ik met de spuiterij aan de slag. We hebben nu vijf voorbewerkingsplekken, twee spuitcabines en één all-in-one cabine. Ik streef naar een flexibele indeling zodat we straks op alle werkplekken na voorbewerking direct kunnen aflakken. Ook daar denk ik de nodige tijd en efficiency mee te kunnen winnen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Opschakelen | Martin Koordes | Automotive Online

Opschakelen | Martin Koordes

Redactie Redactie
• Laatste update:

U heeft pas nieuwe diagnose-apparatuur van Texa (Navigator nano) waarmee ook camera’s kunnen worden gekalibreerd in gebruik genomen. Waarom die investering?

“We krijgen wekelijks gemiddeld zestig tot zeventig auto’s binnen. Met zes tot zeven auto’s moesten we steeds naar een dealer voor het uitlezen en kalibreren van de camera’s. We doen namelijk relatief veel nieuwe (lease)auto’s die zijn uitgerust met geavanceerde elektronische rijhulpsystemen. Het ging ons gewoonweg steeds meer tijd en geld kosten om een beroep te moeten doen op dealers. Daarbij werd de wachttijd bij de dealers steeds langer waardoor we de auto’s soms wel een paar dagen kwijt waren.”

Wat is het grote voordeel?

“We besparen hier veel tijd en geld mee en kunnen nu alles in eigen huis afhandelen. Met dit nieuwe systeem kunnen we auto’s uitlezen en hebben we meteen ook de mogelijkheid om camera’s te kalibreren. Daarmee zijn we trouwens de eerste binnen de keten ABS Autoherstel. We gebruiken de apparatuur nu al iedere dag. Binnenkort komt er een update voor het afstellen van adaptive cruise control in de werkplaats. Die sensoren kun je nu alleen tijdens een ritje met de auto afstellen.”

Ingezonden mededeling:

{loadmodule mod_custom,AUW Dossier Glasschade}

Nog meer plannen voor grote investeringen?

“In de loop van het jaar wil ik met de spuiterij aan de slag. We hebben nu vijf voorbewerkingsplekken, twee spuitcabines en één all-in-one cabine. Ik streef naar een flexibele indeling zodat we straks op alle werkplekken na voorbewerking direct kunnen aflakken. Ook daar denk ik de nodige tijd en efficiency mee te kunnen winnen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.