Automotive 12: branche verdeeld over 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het eindejaarsnummer van Automotive verschijnt aanstaande vrijdag. Abonnees kunnen het blad nu al online lezen

In dit nummer kijkt Automotive met topmanagers uit de branche terug op 2015. Automotive sprak onder andere met Léan Verstoep (directeur Kia Motors Nederland), Berno Kleinherenbrink (ceo Leaseplan Nederland), Denis Maessen (voorzitter Focwa), Cor Baltus (directeur Brezan) en Christien den Uil (directeur Vakgarage).

Ook hebben 75 managers meegedaan een een enquête waarin vooruit geblikt wordt op komend jaar. Directeuren van leasemaatschappijen beoordelen 2015 met een 8. Zij denken dat volgend jaar moeizaam wordt. In de schadebranche is meer optimisme. Schadebedrijven beoordelen dit jaar met een 6,3 maar twee derde denkt dat 2016 beter wordt. Dealers en universelen beoordelen 2015 met een 6,9.

Verder in het eindejaarsnummer van Automotive:

  • Een exclusief interview met Adrian van Hooydonk, designbaas bij BMW Group;
  • Lobbyist Jos Dings (Transport & Environment) geeft een inkijkje in Brusselse lobby van autofabrikanten;
  • De dealerholdingtop 45. De grootste 45 dealerholdings verkopen dit jaar gezamenlijk 250 duizend nieuwe auto`s, zestig procent van het totaal;
  • Een interview met Theo van Kouwen en Frank Vaneman over de opsplitsing van hun bedrijf;
  • In Eigen Zaak staat Mazda-dealer Freeroad centraal;
  • In Autonieuws wijzen onze deskundigen de winnaars en verliezers van 2015 aan;
  • Een verslag van het zesde Automotive Dealerholdingseminar.

Automotive Werkplaats
De laatste Automotive Werkplaats van 2015 staat in het teken van diagnose. Het traditionele specificatieoverzicht van universele diagnose-apparatuur is flink uitgebreid. Test de Tester trapt af met een Delphi-tester. Verder nemen wij een kijkje bij Diagnose Service Noord. Op de brug staat een Fiat 500X. En columnist Luc van Bussel vraagt zich af waar de gastblijheid blijft in de autobranche. 

Het eindejaarsnummer van Automotive verschijnt aanstaande vrijdag. Abonnees kunnen het blad nu al online lezen.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.