Omzet- en winstgroei voor moederbedrijf Alliance Automotive Group

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse onderdelendistributeur GPC, moedermaatschappij van Alliance Automotive Group Benelux, heeft in het derde kwartaal zijn omzet met 18 procent zien toenemen tot 5,7 miljard dollar (5,85 miljard euro). De winst steeg naar 312 miljoen dollar (+40%). Dat meldt het bedrijf. 

De omzetstijging kwam deels door autonome groei (13%) en de rest kwam uit overnames. 

De automotive-divisie realiseerde een omzet van 3,5 miljard dollar, een stijging van 8,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Lees in de nieuwe Automotive een groot interview met Cor Baltus, de ceo van Alliance Automotive Group Benelux.

Het bedrijf meldt dat het zijn prognoses voor heel 2022 lichtjes naar boven heeft bijgesteld. Het verwacht nu tussen de 7 en 8 procent te groeien met zijn automotive activiteiten (was tussen de 6 en 8%). 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Omzet- en winstgroei voor moederbedrijf Alliance Automotive Group | Automotive Online

Omzet- en winstgroei voor moederbedrijf Alliance Automotive Group

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse onderdelendistributeur GPC, moedermaatschappij van Alliance Automotive Group Benelux, heeft in het derde kwartaal zijn omzet met 18 procent zien toenemen tot 5,7 miljard dollar (5,85 miljard euro). De winst steeg naar 312 miljoen dollar (+40%). Dat meldt het bedrijf. 

De omzetstijging kwam deels door autonome groei (13%) en de rest kwam uit overnames. 

De automotive-divisie realiseerde een omzet van 3,5 miljard dollar, een stijging van 8,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Lees in de nieuwe Automotive een groot interview met Cor Baltus, de ceo van Alliance Automotive Group Benelux.

Het bedrijf meldt dat het zijn prognoses voor heel 2022 lichtjes naar boven heeft bijgesteld. Het verwacht nu tussen de 7 en 8 procent te groeien met zijn automotive activiteiten (was tussen de 6 en 8%). 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.