‘Volkswagen ontwikkelt goedkope elektrische auto zonder Renault’

Volkswagen • De autofabrikant streeft naar een instapmodel van 20 duizend euro, met een geplande introductie in 2027.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Volkswagen)

Volkswagen gaat zelf goedkope elektrische voertuigen ontwikkelen om beter te kunnen concurreren met de Chinese concurrentie. Dit maakt Europa’s grootste autofabrikant bekend, nadat gesprekken met Renault om samen aan het project te werken eerder deze maand waren mislukt. Dit meldt persbureau Reuters.

Het doel van Volkswagen is om elektrische voertuigen voor de Europese markt te produceren voor ongeveer 20 duizend euro. De introductie van dit model, de ID.1, staat gepland voor 2027. “Het gaat om instap-elektrische mobiliteit van Europa voor Europa,” verklaarde Volkswagen-ceo Oliver Blume. “We combineren Europa als industriële locatie met een Europees industriebeleid, en handelen uiteindelijk in het belang van de Europese klanten.”

Volkswagen benadrukte dat het project sterk zal leunen op lokale productie in Europa. Dit helpt niet alleen om de transportafstanden van componenten te verkorten, maar vermindert ook de uitstoot.

Volkswagen-merkbaas Thomas Schaefer voegde daaraan toe dat, ondanks de lage prijs, het geplande instapmodel standaarden zal zetten op het gebied van technologie, ontwerp en kwaliteit. Hij gaf aan dat dit uitdagender is geworden door de hogere kosten voor energie, grondstoffen en arbeid. “Eén ding is duidelijk: elektromobiliteit vanuit Europa voor Europa kan alleen slagen met politieke steun en concurrerende randvoorwaarden”, aldus Schaefer.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Volkswagen ontwikkelt goedkope elektrische auto zonder Renault’ | Automotive Online

‘Volkswagen ontwikkelt goedkope elektrische auto zonder Renault’

Volkswagen • De autofabrikant streeft naar een instapmodel van 20 duizend euro, met een geplande introductie in 2027.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Volkswagen)

Volkswagen gaat zelf goedkope elektrische voertuigen ontwikkelen om beter te kunnen concurreren met de Chinese concurrentie. Dit maakt Europa’s grootste autofabrikant bekend, nadat gesprekken met Renault om samen aan het project te werken eerder deze maand waren mislukt. Dit meldt persbureau Reuters.

Het doel van Volkswagen is om elektrische voertuigen voor de Europese markt te produceren voor ongeveer 20 duizend euro. De introductie van dit model, de ID.1, staat gepland voor 2027. “Het gaat om instap-elektrische mobiliteit van Europa voor Europa,” verklaarde Volkswagen-ceo Oliver Blume. “We combineren Europa als industriële locatie met een Europees industriebeleid, en handelen uiteindelijk in het belang van de Europese klanten.”

Volkswagen benadrukte dat het project sterk zal leunen op lokale productie in Europa. Dit helpt niet alleen om de transportafstanden van componenten te verkorten, maar vermindert ook de uitstoot.

Volkswagen-merkbaas Thomas Schaefer voegde daaraan toe dat, ondanks de lage prijs, het geplande instapmodel standaarden zal zetten op het gebied van technologie, ontwerp en kwaliteit. Hij gaf aan dat dit uitdagender is geworden door de hogere kosten voor energie, grondstoffen en arbeid. “Eén ding is duidelijk: elektromobiliteit vanuit Europa voor Europa kan alleen slagen met politieke steun en concurrerende randvoorwaarden”, aldus Schaefer.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.