Grenzeloze groeiambitie Alliance leidt tot nieuwe Belgische overname

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
AAGB neemt grossier Theuwissen over. (Foto: AAGB)

Grossier Theuwissen NV wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en wordt geïntegreerd binnen de dochteronderneming Partspoint België (voorheen Brezan Autoparts). Theuwissen zal worden samengevoegd met Partspoint Houthalen. In het pand van de grossier zal binnenkort ook de zevende trainingslocatie van het technische ondersteuningsconcept TECH360 geopend worden.

Theuwissen is gevestigd in Zonhoven, heeft een team van 15 personen en werd ruim veertig jaar geleden opgericht. Met deze overname geeft AAGB invulling aan de eerder aan AM uitgesproken ambitie om de positie in België te versterken. In de nieuwste editie van AM zegt AAGB-ceo Cor Baltus: “Met name België is voor ons een belangrijke groeimarkt. Onze positie is daar nog niet zo stevig als in Nederland.”

De overname van Theuwissen is waarschijnlijk niet de laatste. Zo liet Baltus toen al weten: “Het lastige van de Belgische markt is dat het heel gefragmenteerd is. We zijn met een aantal partijen in gesprek en daar verwachten we wel progressie in. Maar het gaat in kleinere stapjes dan in Nederland.”

‘Heel bewust’

De afgelopen jaren heeft AAGB een reeks acquisities gedaan in Nederland. Eind vorig jaar werd Ferweda overgenomen en in 2021 nam het Winparts over. Ook in België werden eerder twee bedrijven overgenomen.

Mede-eigenaar Andy Willems zal betrokken blijven bij de onderneming: “In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst. De beslissing tot overname is dan ook heel bewust genomen.”

Rob Visser, director Network bij AAGB, is al even tevreden: “We zijn erg blij dat dit mooie bedrijf aan boord komt bij PartsPoint. Met deze uitbreiding versterken wij onze positie in de provincie Limburg en worden wij marktleider in deze regio. Deze integratie komt daarbij ook precies op het juiste moment, want deze maand is de rebranding van het Partspoint netwerk, voorheen Brezan Autoparts afgerond”.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Grenzeloze groeiambitie Alliance leidt tot nieuwe Belgische overname | Automotive Online

Grenzeloze groeiambitie Alliance leidt tot nieuwe Belgische overname

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
AAGB neemt grossier Theuwissen over. (Foto: AAGB)

Grossier Theuwissen NV wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en wordt geïntegreerd binnen de dochteronderneming Partspoint België (voorheen Brezan Autoparts). Theuwissen zal worden samengevoegd met Partspoint Houthalen. In het pand van de grossier zal binnenkort ook de zevende trainingslocatie van het technische ondersteuningsconcept TECH360 geopend worden.

Theuwissen is gevestigd in Zonhoven, heeft een team van 15 personen en werd ruim veertig jaar geleden opgericht. Met deze overname geeft AAGB invulling aan de eerder aan AM uitgesproken ambitie om de positie in België te versterken. In de nieuwste editie van AM zegt AAGB-ceo Cor Baltus: “Met name België is voor ons een belangrijke groeimarkt. Onze positie is daar nog niet zo stevig als in Nederland.”

De overname van Theuwissen is waarschijnlijk niet de laatste. Zo liet Baltus toen al weten: “Het lastige van de Belgische markt is dat het heel gefragmenteerd is. We zijn met een aantal partijen in gesprek en daar verwachten we wel progressie in. Maar het gaat in kleinere stapjes dan in Nederland.”

‘Heel bewust’

De afgelopen jaren heeft AAGB een reeks acquisities gedaan in Nederland. Eind vorig jaar werd Ferweda overgenomen en in 2021 nam het Winparts over. Ook in België werden eerder twee bedrijven overgenomen.

Mede-eigenaar Andy Willems zal betrokken blijven bij de onderneming: “In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst. De beslissing tot overname is dan ook heel bewust genomen.”

Rob Visser, director Network bij AAGB, is al even tevreden: “We zijn erg blij dat dit mooie bedrijf aan boord komt bij PartsPoint. Met deze uitbreiding versterken wij onze positie in de provincie Limburg en worden wij marktleider in deze regio. Deze integratie komt daarbij ook precies op het juiste moment, want deze maand is de rebranding van het Partspoint netwerk, voorheen Brezan Autoparts afgerond”.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.