Grossiersgroep Brezan breidt uit in België

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Alliance Automotive neemt twee Belgische bedrijven over. (Foto: AAGB)

Onderdelenleverancier Alliance Automotive Group, de moedermaatschappij van onder andere Brezan Autoparts, heeft de Belgische automaterialengrossiers GSAP en GFS in België overgenomen. Dat meldt het bedrijf zojuist. De bedrijven worden geïntegreerd in Brezan.

Meer overnames

De twee bedrijven hebben in totaal vier vestigingen in België. GSAP is sterk in automaterialen en GFS daarnaast in revisie, wat ze tot een belangrijke aanwinst voor de groep maken, aldus AAGB. “De vier vestigingen vormen een goede toevoeging aan het netwerk van Brezan Autoparts met oog op het uiteindelijke doel, namelijk groeien en prominent op de Belgische markt zijn”, aldus Rob Visser, netwerkdirecteur bij Alliance Automotive Group Benelux. “Deze groei zal uiteindelijk zorgen voor een beter landelijk netwerk en grotere dekking in Wallonië.”

Met deze overname heeft Brezan, naar eigen zeggen, het grootste automaterialennetwerk in België. Er staan meerdere overnames op de planning, zowel in het westen van Vlaanderen als in Wallonië.

In Nederland is de naam van Brezan vervangen voor Partspoint, in België blijft de naam Brezan Autoparts bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Grossiersgroep Brezan breidt uit in België | Automotive Online

Grossiersgroep Brezan breidt uit in België

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Alliance Automotive neemt twee Belgische bedrijven over. (Foto: AAGB)

Onderdelenleverancier Alliance Automotive Group, de moedermaatschappij van onder andere Brezan Autoparts, heeft de Belgische automaterialengrossiers GSAP en GFS in België overgenomen. Dat meldt het bedrijf zojuist. De bedrijven worden geïntegreerd in Brezan.

Meer overnames

De twee bedrijven hebben in totaal vier vestigingen in België. GSAP is sterk in automaterialen en GFS daarnaast in revisie, wat ze tot een belangrijke aanwinst voor de groep maken, aldus AAGB. “De vier vestigingen vormen een goede toevoeging aan het netwerk van Brezan Autoparts met oog op het uiteindelijke doel, namelijk groeien en prominent op de Belgische markt zijn”, aldus Rob Visser, netwerkdirecteur bij Alliance Automotive Group Benelux. “Deze groei zal uiteindelijk zorgen voor een beter landelijk netwerk en grotere dekking in Wallonië.”

Met deze overname heeft Brezan, naar eigen zeggen, het grootste automaterialennetwerk in België. Er staan meerdere overnames op de planning, zowel in het westen van Vlaanderen als in Wallonië.

In Nederland is de naam van Brezan vervangen voor Partspoint, in België blijft de naam Brezan Autoparts bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.