‘Bosch overweegt fabriek in München te sluiten’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Bosch overdenkt de toekomst van fabriek in München. (Foto: Bosch)

Toeleverancier Bosch houdt er rekening mee dat een fabriek in München waar onderdelen worden geproduceerd voor verbrandingsmotoren, dicht zal moeten. Volgens de fabrikant zit de automobielsector middenin een transitie naar elektrische auto’s en zijn onderdelen voor verbrandingsmotoren steeds minder nodig. Zo meldt Automotive News Europe.

In de fabriek in München van Bosch worden onder andere elektrische brandstofpompen en injectiekleppen geproduceerd voor conventionele verbrandingsmotoren. Volgens Bosch zal er overcapaciteit ontstaan door de overgang naar elektrische auto’s en is aanpassing dan ook een noodzaak. Onlangs nog kondigde autofabrikant Volkswagen aan vanaf 2035 te stoppen met de verkoop van brandstofmotoren. Volgens de jongste klimaatplannen van de EU zou 2035 het einde van de verbrandingsmotor beteken. 

Vorige maand opende Bosch een nieuwe fabriek in Dresden waar vanaf deze maand chips worden geproduceerd. Vanwege de grote vraag naar chips is die fabriek een half jaar eerder opengegaan dan was gepland.