Bandenbranche minder pessimistisch over omzetdaling door corona

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Van de bedrijven in de banden- en wielenbranche heeft 83 procent vertrouwen de crisis door te komen. Dat blijkt uit de derde coronamonitor (over 22-29 april) van branchevereniging Vaco. In de tweede meting was dit nog 85 procent. Van de bedrijven geeft 37 procent aan geen beeld van het omzetverlies te hebben. Bedrijven die dat wel hebben schatten hun omzetverlies op 28 procent. In de tweede meting was dit nog 32 procent.

Verder blijkt uit de tweewekelijkse peiling dat 93 procent verwacht geen gedwongen afscheid te hoeven nemen van medewerkers. Het percentage bedrijven die gebruik maken van een steunmaatregel is 29 procent. De branchevereniging verwacht dat de omzet flink zal teruglopen als de bandenwisselweken voorbij zijn.Ga voor de complete versie van de coronamonitor van Vaco naar de Automotive Kennisbank.

coronamontiro 3 vaco

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Bandenbranche minder pessimistisch over omzetdaling door corona | Automotive Online

Bandenbranche minder pessimistisch over omzetdaling door corona

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Van de bedrijven in de banden- en wielenbranche heeft 83 procent vertrouwen de crisis door te komen. Dat blijkt uit de derde coronamonitor (over 22-29 april) van branchevereniging Vaco. In de tweede meting was dit nog 85 procent. Van de bedrijven geeft 37 procent aan geen beeld van het omzetverlies te hebben. Bedrijven die dat wel hebben schatten hun omzetverlies op 28 procent. In de tweede meting was dit nog 32 procent.

Verder blijkt uit de tweewekelijkse peiling dat 93 procent verwacht geen gedwongen afscheid te hoeven nemen van medewerkers. Het percentage bedrijven die gebruik maken van een steunmaatregel is 29 procent. De branchevereniging verwacht dat de omzet flink zal teruglopen als de bandenwisselweken voorbij zijn.Ga voor de complete versie van de coronamonitor van Vaco naar de Automotive Kennisbank.

coronamontiro 3 vaco

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.